Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Eğitim Haberleri
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Duyurular Eğitim Haberleri | Eğitim Haberleri
Mesaj icon Konu: ŞUBATTA 7000 ÖĞRETMEN ATAMASI!!! Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
ts61
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

Aldigi Alkis: 15
%100
Alıntı ts61 Cevaplabullet Konu: ŞUBATTA 7000 ÖĞRETMEN ATAMASI!!!
    Gönderim Zamanı: 06-Subat-2008 Saat 10:40
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
çelikMilli E?itim Bakanly?y Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'yy Etik Kanunu ile getirilen ilkelere aykyry davrandy?y iddiasyyla, Ba?bakanlykta kurulu bulunan Kamu Görevlileri Etik Kuruluna !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen sonrasynda, dün iki geli?me birden ya?andy. MEB yetkilileri önce ANKA haber ajansyna haber syzdyrdy ve atamalardaki gecikmenin Maliye Bakanly?yndan kaynaklandy?yny !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen Daha sonra ise Bakan Çelik Cihan Haber Ajansyna konu?arak hem kontenjan miktaryny hem de ba?vuru tarihlerini açyklady.

Milli E?itim Bakanly?y'ny e-posta ve telefon ya?muruna tutan ö?retmen adaylary, ba?vurularyny 11-21 ?ubat arasynda yapacak.

Ö?retmen adaylarynyn, ?ubatta atama yapylyp yapylmayaca?y yönündeki meraklary nihayet sona erdi. Milli E?itim Bakany Hüseyin Çelik'in verdi?i 'müjde'ye göre, ?ubat ayy içinde 7 bin ö?retmenin atamasy gerçekle?ecek.

Milli E?itim Bakany Hüseyin Çelik, ?ubat ayynda 7 bin ö?retmen alynaca?yny açyklady. Ö?retmen adaylaryna 'müjde' veren Bakan Çelik, 2008 yylynda yakla?yk 30 bin ö?retmen atamasy yapmayy planladyklaryny söyledi. Binlerce ö?retmen adayy haftalardyr merakla ?ubatta ö?retmen atamasy olup olmayaca?yny ö?renmeye çaly?yrken, adaylar bakanly?y e-posta bombardymanyna tuttu. Ö?retmen adaylarynyn merakyny gideren Bakan Çelik, 25 ?ubat'ta 7 bin ö?retmen atamasy yapacaklaryny açyklady.

Ba?vurulary 11-21 ?ubat tarihleri arasynda alynacak atamalarda hem kadrolu hem de sözle?meli ö?retmen alynacak. Emekli olanlardan bo?alan 4 bin 786 kadroya 'kadrolu ö?retmen' alacak bakanlyk, bu kadronun 2 bin 500 civaryndakine sözle?meli ö?retmenlerin geçi? yapmasyny bekliyor. Sözle?meli ö?retmenlerden bo?alan kadroya da ayny anda sözle?meli olmak üzere yeni atama yapylacak. Böylece 25 ?ubat'ta yapylacak atamada 7 binin üzerinde kadrolu ve sözle?meli ö?retmen atanmy? olacak. Ba?vurular internet üzerinden gerçekle?tirilecek ve hangi bran?a kaç ki?inin alynaca?y ve taban puanlary önümüzdeki günlerde netle?ecek. En fazla synyf ö?retmeninin alynaca?y ?ubat atamasynda, ilkö?retim matematik, bilgisayar, beden e?itimi ve Yngilizce ö?retmenliklerine daha fazla kontenjan açylacak.

Ö?retmen ihtiyacy azalacak

2008 yylynda 10 bini sözle?meli, 20 bini kadrolu olmak üzere 30 bin civarynda ö?retmen atamasy yapmayy planladyklaryny kaydeden Milli E?itim Bakany Hüseyin Çelik, zaman zaman ö?retmen ihtiyacynyn gündeme geldi?ini ve bu rakamyn çok abartyldy?yny söyledi. Toplam ö?retmen ihtiyacynyn emekli olanlar ve özellikle yeni açylan okullara göre de?i?ti?ini vurgulayan Bakan Çelik, 25 bin olan acil ihtiyacyn geçen yyl atanan 10 bin ö?retmenden sonra bu yyl 15 bine dü?tü?ünü söyledi. 2008 yylynda yapylacak atamalaryn, 'emekli olanlaryn yerine, yeni okullara ve eskiden ihtiyaç duyulan yerlere' yapylaca?yny anlatan Bakan Çelik, 30 bin ö?retmen atamasy sonrasynda ciddi bir ihtiyacyn kalmayaca?yny ifade etti. Bakan Çelik, 2008 yylynda sözle?meli ö?retmen olarak toplam kaç ki?i alynaca?ynyn Ba?bakan, Maliye Bakany ve Devlet Personel Ba?kanly?y'nyn ba?ly oldu?u ba?bakan yardymcysynyn yapaca?y toplanty sonrasynda netle?ece?ini söyledi. Bütçe Kanunu'yla tüm kamuya 23 bin kadro verilirken, her yyl oldu?u gibi 2008'de de bu kadronun yaryya yakynynyn Milli E?itim Bakanly?y'na verilmesi bekleniyor. Kamu kurumlary ise, emekli olanlaryn yüzde 50'sinin yerine do?rudan atama yapabiliyor.

6 ?ubat 2008 07:15

Düzenleyen emelgenc61 - 13-Temmuz-2008 Saat 00:54
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: eylül81, asahin,
ardic61
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye