Konu: En Beğendiğimiz Şiirleri Paylaşalım mı ??? Gönderim Zamanı: 28-Ocak-2008 Saat 23:55
Karly bir ak?amdy Ankara'da; Son kez elele yürümü?tük, Bitmesin istedi?imiz yola. Kysacyk beraberli?imizin bütün anylaryny sy?dyrmy?tyk. Yazarsyn bana demi?tin. Bende yazarym sana syk syk. A?lyyordum.... Sen görmeyesin diye kaldyrmyyordum ba?ymy. Elimi daha syky tuttun, Anlyyordum.... Bu ayryly?a dayanmyyordu kalbim, Ö?retti?im çiçek adlaryny unutma dedin, Kelebekleri kitap arasynda kurutma, Syk syk foto?raf çektir, yolla bana, Kitaplarym sana emanet, Yncitme kimseyi, kin büyütme kalbinde... Beni bekle... Yol bitti, gidiyordun artyk; gittin Sokakta gördüklerimi, filmlerdeki aktörleri sen sandym bir süre, Kin büyütmedim kalbimde söz vermi?tim sana diye, Kitaplaryny okudum, kelebeklerine dokunmadym, Ö?rendi?im çiçek adlaryna yenilerini ekledim, En çok fesle?eni, çoban heybesini, ak?am sefasyny sevdim. Seni beklerken çok ?ey ö?rendim, Yolunu gözledi?im, sevdi?im ilk adam... Nasyl olsa bulacaktyr diye, her görü?ümde ayny sesle seslendim Uçak, babama selam söyle! Beni kötü rüyalardan uyandyran sevdi?im ilk adam... Bir bilsen seni nasyl özledim... Kar ya?yyor ?imdi, otuz ya?ym bitti, Kitaplaryn bende, kelebekler gibi kar taneleri, Kendi yolumda yürürken hiç unutmadym o cümleyi; Selamyny aldym babacy?ym, Kin büyütmedim kalbimde.... Küçük kyzynyn gözleri hala senin çiçeklerinde. Uçak, babama selam söyle! Uçak, babama selam söyle!
gözlerin gözlerime de?ince felâketim olurdu a?lardym beni sevmiyordun bilirdim bir sevdi?in vardy duyardym çöp gibi bir o?lan ipince hayyrsyzyn biriydi fikrimce ne vakit kar?ymda görsem öldürece?imden korkardym felâketim olurdu a?lardym
ne vakit maçka'dan geçsem limanda hep gemiler olurdu a?açlar ku? gibi gülerdi bir rüzgâr aklymy alyrdy sessizce bir cygara yakardyn parmaklarymyn ucunu yakardyn kirpiklerini e?erdin bakardyn ü?ürdüm içim ürperirdi felâketim olurdu a?lardym
ak?amlar bir roman gibi biterdi jezabel kan içinde yatardy limandan bir gemi giderdi sen kalkyp ona giderdin benzin mum gibi giderdin sabaha kadar kalyrdyn hayyrsyzyn biriydi fikrimce güldü mü cenazeye benzerdi hele seni kollaryna aldy my felâketim olurdu a?lardym
ben sana mecburum bilemezsin adyny myh gibi aklymda tutuyorum büyüdükçe büyüyor gözlerin ben sana mecburum bilemezsin içimi seninle ysytyyorum
a?açlar sonbahara hazyrlanyyor bu ?ehir o eski istanbul mudur? karanlykta bulutlar parçalanyyor sokak lambalary birden yanyyor kaldyrymlarda ya?mur kokusu ben sana mecburum sen yoksun
sevmek kimi zaman rezilce korkuludur insan bir ak?am üstü ansyzyn yorulur tutsak ustura a?zynda ya?amaktan kimi zaman ellerini kyrar tutkusu birkaç hayat çykaryr ya?amasyndan hangi kapyyy çalsa kimi zaman arkasynda yalnyzly?yn hynzyr u?ultusu
fatih'te yoksul bir gramafon çalyyor eski zamanlardan bir cuma çalyyor durup kö?e ba?ynda deliksiz dinlesem sana kullanylmamy? bir gök getirsem haftalar ellerimde ufalanyyor ne yapsam ne tutsam nereye gitsem ben sana mecburum sen yoksun
belki haziranda mavi benekli çocuksun ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor bir ?ilep syzyyor yssyz gözlerinden belki ye?ilköy'de uça?a biniyorsun bütün yslanmy??yn tüylerin ürperiyor belki körsün kyrylmy?syn telâ? içindesin kötü rüzgâr saçlaryny götürüyor
ne vakit bir ya?amak dü?ünsem bu kurtlar sofrasynda belki zor ayypsyz fakat ellerimizi kirletmeden ne vakit bir ya?amak dü?ünsem sus deyip adynla ba?lyyorum içim syra kymyldyyor gizli denizlerin hayyr ba?ka türlü olmayacak ben sana mecburum bilemezsin..
Dönülmez ak?amyn ufkundayyz.Vakit çok geç; Bu son fasyldyr ey ömrüm nasyl geçersen geç! Cihana bir daha gelmek hayal edilse bile, Avunmak istemeyiz öyle bir teselliyle.
Geni? kanatlary bo?lukta simsiyah açylan Ve arkasynda güne? do?mayan büyük kapydan Geçince ba?layacak bitmeyen sükunlu gece.
Guruba kar?y bu son bahçelerde, keyfince, Ya ?evk içinde harab ol, ya a?k içinde gönül! Ya lale açmalydyr gö?sümüzde yahud gül.
Demek gidiyorsun... Ben bunu hakketmedim! Ne varsa a?ka ve cesarete dair Syrtlayyp o büyük yangynynla gidiyorsun demek!! Git........ Oysa Sen ö?retmen çykty?yn yyl Vurup alnyma kavgayy Simsiyah bir süt gibi yaprak dökmü?tü dar a?acy Ak?amlarym olmu?tu ve kuduz gecelerim Göz ya?larym a?larken Bir uzun yolculuk dü?mü?tü pe?ime O gün bugündür tetikte bir ömrün son kur?unusun Hiç aklyma gelmezdi gülüm Buda bana ders olsun!!!! Demek gidiyorsun... Böyle olsun istemezdim oysa!! Hazin vedalaryn bu ba? dönmesi Cellat kyrmyzysy bir hüsrandy yollarda. Sen ö?retmen çykty?yn yyl Çyrylçylgyn bir a?aca soyunmu?tu vi?neler Eyvahhhhh....... Esmer bir a?ady bileylemi?sem Cinnetin ucunu yakmy?sam bir kez Cehennemin nizamiye kapysyndaysam Ate?ten bir nehre dönen bu isyan Hep o gül yangynyna kanat çyrpar Ve en korsan ?arkylar yüzünü ?arapla yykar. Gidiyorsun demek... Ben bunu hakketmedim!! Ne varsa a?ka ve cesarete dair Syrtlayyp o büyük yangynynla git. Hadi durma,gençli?imin vebalini, Ve sevgisiz hayatymyzyn bedelini ödemeden git.. Bu ?iiri sana arma?an ettim Yanyna almayy unutma sakyn Issyz gecelerde okur a?larsyn Kimseler görmese de kanarsyn gülüm Neler çekti?imi o gün anlarsyn!!! Sonbahar ya?muruyla yslandym sokaklarda A?ladym ikimize senden çoook uzaklarda. ?imdi hüzün makamynda bütün ?arkylar Bu yorgun ses,bu kör lamba,bu ate?i sönmü? soba Tany?ydyr yanlyzly?yn,pi?manly?yn tany?ydyr. Çünkü,çünkü benim kitabymda, a?k bir defa ya?anyr.. Demek gidiyorsun... Git.......................... Bir yanda ölümün alnyndaki ter Bir yanda suya dü?en sardunya Ve sabahyn saçlaryndaki kyra?y kadar y?yyorsun Hadi durma, Syrtlayyp o büyük yangynyn vebalini Ve sevgisiz bir hayatyn bedelini ödemeden git. Bilirsin,gecenin en karanlyk oldu?u an Sabahyn en yakla?ty?y zamandyr Ve hiç bir ?ey hakkynda bildi?imiz her ?ey Aslynda YALANDIR.... Demi?tim ya... Sen ö?retmen çykty?yn yyl Vurup alnyma kavgayy Simsiyah bir süt gibi yaprak dökmü?tü dar a?acy, Hüzün sarysy yapraklaryny Ak?amlarym olmu?tu,kuduz gecelerim Göz ya?larym a?lamy?ty Bir uzun yolculuk dü?mü?tü pe?ime Çyrylçylgyn bir a?aca soyunmu?tu vi?neler. Demek gidiyorsun... Git... Bu ?iiri sana arma?an ettim Yanyna almayy unutma Belki soban sönmü?,kitabyn bitmi?,dizlerinde battaniye Yanlyzly?yn iç çeki?ini duyarsyn Paketteki son sigaran Ve titrek bir mum alevi hüznüyle geçmi?e dalarsyn Kimseler görmese de kanarsyn gülüm. SENDE YANARSIN
Fatih Kysaparmak
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
Bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
Ey,mavi göklerin beyaz ve kyzyl süsü, Kyzkarde?imin gelinli?i,?ehidimin son örtüsü! I?yk y?yk, dalga dalga bayra?ym, Senin destanyny okudum, senin destanyny yazaca?ym.
Sana benim gözümle bakmayanyn mezaryny kazaca?ym. Seni selamlamadan uçan ku?un yuvasyny bozaca?ym.
Dalgalandy?yn yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver ! Sabah olmasyn, günler do?masyn ne çykar. Yurda ay yyldyzyn y?y?y yeter.
Yerin seni çekti?i kadar a?yrsyn Kanatlaryn çyrpyndy?y kadar hafif.. Kalbinin atty?y kadar canlysyn Gözlerinin uza?y gördü?ü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun ka?yn gözün Kar?yndakinin gördü?üdür rengin.. Ya?adyklaryny kar sayma: Ya?ady?yn kadar yakynsyn sonuna;
Ne kadar ya?arsan ya?a, Sevdi?in kadardyr ömrün.. Gülebildi?in kadar mutlusun Üzülme bil ki a?lady?yn kadar güleceksin Sakyn bitti sanma her ?eyi,
Sevdi?in kadar sevileceksin. Güne?in do?u?undadyr do?anyn sana verdi?i de?er Ve kar?yndakine de?er verdi?in kadar insansyn Bir gün yalan söyleyeceksen e?er Byrak kar?yndaki sana güvendi?i kadar inansyn. Ay y?y?yndadyr sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldy?yn kadar ona yakynsyn Unutma yagmurun ya?dy?y kadar yslaksyn Güne?in seni ysytty?y kadar sycak. Kendini yalnyz hisseti?in kadar yalnyzsyn Ve güçlü hissetti?in kadar güçlü. Kendini güzel hissetti?in kadar güzelsin..
Y?te budur hayat! Y?te budur ya?amak bunu hatyrlady?yn kadar ya?arsyn Bunu unuttu?unda aldy?yn her nefes kadar ü?ürsün Ve kar?yndakini unuttu?un kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandy?y kadar güzeldir Ku?lar ötebildi?i kadar sevimli Bebek a?lady?y kadar bebektir Ve her?eyi ö?rendi?in kadar bilirsin bunu da ö?ren, Sevdi?in kadar sevilirsin...
KARDELEN Bu bendeki bir dert ki, anlatamam kimseye... Kulak verip de beni dinler misin kardelen? Sardy tüm benli?imi, mecalim yok gülmeye Sen de benle a?layyp inler misin kardelen?
Mis gibi syla kokan e? dost mektuplarynda Taze güller ye?erir, eski anylarda Hatyralarla dolu gurbet ak?amlarynda Hasret denen türküyü söyler misin kardelen?
Bütün duygularyny bir deftere yazmanyn, Dertlerini duymayan duvara atmanyn, Yçinde ne varsa hep içine atmanyn, Ne demek oldu?unu, bilir misin kardelen
Dostu oldum kaç defa sabahsyz gecelerin. Defterimde yeri yok anlamsyz hecelerin, Çözemedim bir türlü; bu zor bilmecelerin Cevabyny sen bana, çözer misin kardelen?
Ne kadar tattyrsa da ayrylyk acysyny, Unutamazsyn yine onun hatyrasyny Bir kenara byrakyp acysy, tatlysyny Hepsini bir kalemde siler misin kardelen?
Anlat sen de içini, dök dy?yna ne varsa... Hiç dü?ünme kalbimi, byrak yansyn yanarsa. Bu derdi sen benimle payla?yr mysyn yoksa, Bakyp bakyp halime, güler misin kardelen?
Bilirim ben yerini, sormam sana nerdesin... Senin yurdun da?larda, sen hep yükseklerdesin. Nasyl gelsem yanyna, her zaman göklerdesin. E?ilip de elimden tutar mysyn kardelen?
Ah gurbet sen içimde dinmeyen bir sancysyn. Bazen iyisin amma, ço?u zaman acysyn. Ey kardelen sen bana neden çok yabancysyn? Çaldym i?te kapyny, açar mysyn kardelen?
Senin de gözlerin ya?... A?lamy?syn besbelli Yoksa sen benim gibi naçar mysyn kardelen? Bu topraktan çykyp da karlary delmi?sin ya, Mevsimin gelmeyince açar mysyn kardelen?
Derdimi de dinledin, sana a?yr gelirse, Yine toprak altyna kaçar mysyn kardelen Ya ölüm günü gelip alyrsa ruhumu Benimle gökyüzüne uçar mysyn kardelen?
Merhaba anne, yine ben geldim Merak etme okuldan çyktym da geldim. Anneler de babalar gibi merak eder mi bilmiyorum ama, Ali “okula gitmezsem annem çok kyzar merak eder” demi?ti de onun için söylüyorum. Geçen hafta ö?retmen sa? elimde sarymsak, sol elimde so?an dedirte dedirte Ö?retti sa?ymy solumu. Ben biliyorum artyk anne, sa?ym neresi solum neresi, A?ryyan yanymyn neresi oldu?unu ?imdi iyi biliyorum anne… Hani geçen geldi?imde, ?uram acyyor, ?uram i?te demi?tim de, Bir türlü söyleyememi?tim ya acyyan yanymy anne, Bak ?imdi söylüyorum. ?uram i?te sol yanym çok acyyor anne, Hem de her gün acyyor anne, her gün… Dün sabah annesi Ay?e’nin saçlaryny örmü?tü. Elinden tutup okula getirdi. Yakasy da danteldi. Zil çalynca öptü, hadi yavrum synyfa dedi… Bende a?ladym… A?ladym i?te utanmadym. Ö?retmen ne oldu dedi. Dü?tüm dizim çok acyyor dedim. Yalan söyledim anne, Dizim acymyyordu ama, sol yanym çok acyyordu anne! Bu gün bende saçym örülsün istedim. Babam ördü ama onunki gibi olmady. Dantel yaka istedim, babam ben bilmem ki kyzym dedi Bari okula sen götür dedim. Kyzym i? dedi. Bende bana ne dedim a?ladym.
Kyzym ekmek dedi babam. Sustum ama , okula giderken yine a?ladym anne. Ha bide sol yanym yine çok acydy anne… Herkesin çoraplary bembeyaz, benimkiler gri gibi. Zeynep “annem beyazlara renkli çama?yr katmadan yykyyormu?” dedi. Babam hepsini birlikte yykyyor, babam çama?yr yykamasyny bilmiyor mu anne? Of babam, her gün domates peynir koyuyor beslenmeme. Üzülmesin diye söylemiyorum ama, Arkada?larym her gün kurabiye, börek, pasta getiriyor. E biliyorum babam pasta yapmasyny bilmez anne. Hava kararyyor, ben gideyim anne, Babam bilmiyor kaçyp kaçyp sana geldi?imi? Duyarsa kyzmaz ama, çok üzülür biliyorum. Kim bozuyor topra?yny, çiçeklerini kim koparyyor! izin verme anne, ne olur topra?yna el sürdürme! Eve gidince aklyma geliyor, bide bunun için a?lyyorum anne. Bak kavanoz yanymda, topra?yndan bir avuç daha alayym. Biliyor musun anne, her geli?imde aldy?ym topraklaryny, ?u kavanozda biriktirdim, üzerine de resmini yapy?tyryp ba? ucuma koydum. Her sabah onu öpüyor, kokluyorum. Kimseye söyleme ama anne, bazen de konu?uyorum onunla. Ne yapayym seni çok özlüyorum anne. Ha unutmadan! Ö?retmen yaryn anneyi anlatan bir yazy yazacaksynyz dedi. Ben babama yazdyraca?ym, ö?retmen anlarsa çok kyzar ama, bana ne, Kyzarsa kyzsyn. Ben seni hiç görmedim ki, neyi nasyl anlataca?ym anne, Senin adyn geçince, sol yanym acyyor anne, Hiçbir ?ey yutamyyorum. Bazen de dayanamayyp a?lyyorum. Ka?yda da böyle yazamam ya anne. Ben gidiyorum anne, Topra?yny öpeyim, sende rüyama gel beni öp, Mutlaka gel anne. Sen rüyama gelmeyince, sol yanymyn acysyyla uyanyyorum anne Sol yanym açyyor anne. Y?te tam ?urasy, Sol yanym… Çok acyyor anne. Seni çok özledim, çok...anne...
Ömrümün manasy..Hayatymyn. gayesi. itraf etsem etmesemde.bunca yyldyr "acaba bu sevgiye de?ermiydy bu.." dedi?im.. Ama.......! Yinede yüre?imden söküp atamady?ym.kalbimin hicran yarasy,hicran yarasy min hicran yarasyke?kede o yyllary ,hiç ama hiç ya?amamy? olsaydyk ve izleri bu güne ta?ynmamy? olsa idi o günlerin. ke?kede o baky?larda ,hiç ama hiç birle?memi? olsaydyk ve ruhumu yerinden sökmemi? olsa idi o güzel gözlerin.
ömrüm.ömrüm. .Hiç mi manasy yok..hiç mi anlamy yok duydu?un bunca feryat bunca haykyry?yn..... kimdir bu be .kimdir.,,Kim :?.hangi nedendir seni benden böylesine uzak tutan.izahy ne böyle duyarsyz davrany?yn..? Gitti?in günden beri öylesine koptum ki hayattan.. tutunmak öylesine zor ki ya?ama.. ah... bir bilebilsen nasyl mutlulu?a kavu?urum...nasyl can gelir yeniden canyma .bir anda çykabilsen kar?yma.
Biliyormusun kaderim...bunlar de?il,, bunlar de?il beni her an a?latan , zamanly yada zamansyz ta derinlerden hyçkyrtan Bunlar de?il güzel varly?ym .vallahi bunlar de?il ,bunlar de?il bana her gün en acy ölümlerden de beter ölümleri arattyran
Hani ?u bilinmemezly?yn ?u cevapsyzly?yn yok mu.. Hani bunca haykyry?yma tek bir yanyt dahi vermemezli?in,suskunlu?un yok mu.. Beni çyldyrtan i?te bu bu bu. .budur çocuklar gibi her an a?latan.. "Burdayym ayattayym ." diyebilmek bu kadar a?yr.bu kadar zor mu..?
Öylesine ürpertiyorki beynimde ki endi?elerim , hissetti?im korkum, Ya sen bu dünyada de?ilmisin...ömrüm,hayatym., varly?ym ,ruhum..? yok ya?yyorsan e?er..bu ne kin... bu ne öfke..ne yaptym ben sana ne.ne.ne.. Allaha revamydyr , böylesine zulm etmen ,taparcasyna seni sevene.?
Biliyormusun kainatym .. Bu a?kyn syrryny ögrenen belki beni ayyplyyacak, belki de suçlu görecek. Herkes kendi de?er yar?ylarynca yargylayyp..belkide bu adam cehennemliktir diyecek varsyn desinler be... Ne çare ki herkes her ?eyi biliyor,biliyorda… bilmiyor ruhumun fyrtynasyny.kalbimin a?rysyny Herkes her ?eyi hissediyor. hissediyorda da...hissedemiyorlar yüre?imde yaratty?yn o yangynyn sonrasyny
Beni bir tek sen anlarsyn sen sen ..ne çareki sende ya bu dünyada yoksun bilmiyorsun verdi?in Hasretin ruhumda yaratty?y azabyn zerresini.... Yada kalbin ta? kesilmi?. insafsyzca karartyp duruyorsun hergün hayatymyn umut çyrasyny .... varly?ymyn ya?am çyrasyny ....
Unut demek kolay gel bana sor bir de Unutamyyorum i?te unutamyyorum Bir ?ey var ?uramda beni kahreden ?uramda tam yüre?imin üstünde Çakyly duran bir ?ey var Elimde degil söküp atamyyorum Dalyp dalyp gidiyor gözlerim derinlere Kimi görsem biraz sana benziyor Seni hatyrlatyyor ?u bulut ?u gökyüzü ?u kayalary döven deniz ?u hüzünlü melodi ?u napoliten ?arky Bir zamanlar beraber dinledi?imiz Boyuna seni dü?ünüyorum durmadan usanmadan ?imdi diyorum o ne yapyyor acaba O güzelim gözleri kime bakyyor O canym elleri nerde Oysa günler o günler de?il Ak?amlar o ak?amlar de?il Ve kalan ?imdi sadece özlemin gecelerde Durup durup seni büyütüyorum içimde Seninle acylar büyütüyorum Yeni yeni kederler büyütüyorum dayanylmaz Kirli sular yürüyor iliklerime Bir zehir kary?yyor kanyma anlyyor musun ? Bir daha görsem seni diyorum bir daha görsem Bir gün olsun bir dakika olsun Unut demek kolay, gel bana sor bir de Hatyrladykca gözya?larymy tutamyyorum Dilimin ucunda sen Ba?ymyn içinde sen Kader misin, ecel misin nesin sen Unutamyyorum i?te unutamyyorum
Bir meçhule gider yollar
Be?ikten mezara kadar
Gaflet ile geçer yyllar
Be?ikten mezara kadar
Ne bu celal, ne bu hiddet
Bitmez mi sandyn bu müddet
Taht, saltanat, makam, ?öhret
Be?ikten mezara kadar
Var my ?u dünyada kalan
Mal da yalan, mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan
Be?ikten mezara kadar
Yaryda kalyr dilekler
Bo?a çykar tüm emekler
Azrail pusuda bekler
Be?ikten mezara kadar
Ha bugün olmu? ha yaryn
Üç metre bez yo?un varyn
Sonu gelmez arzularyn
Be?ikten mezara kadar
Sevgileri yarynlara byraktynyz Çekingen ,tutuk,saygyly, Bütün yakynlarynyz sizi yanly? tanydy, Bitmeyen i?leriniz yüzünden Siz böyle olsun istemezdiniz Bir baky? bile yeterken anlatmaya her?eyi Kalbinizi dolduran duygular, Kalbinizde kaldy Siz geni? zamanlar umuyordunuz, Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek Yyllaryn tela?larla bu kadar çabuk geçece?i aklynyza gelmezdi, Gizli bahçenizde açan çiçekler vardy, Gecelerde ve yalnyz Vermeye az buldunuz yahut vakit olmady...
A?ka ve Sevgiye DairA?k ikidir sevgi bir; A?k yalan,sevgi gerçektir. A?k sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asyl maharet: Susuzken suyu içmek de?il Kar?ysyna geçip seyretmektir. A?k haykyrmaktyr,sevgi a?lamak; A?k açmaktyr,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktyr Yüre?ini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldi?inde… Bir çiçe?e,ye?ile,çimene A?yk olamazsyn ama seversin. Arkada?yna a?yk olamazsyn Ama seversin. Topra?a fidany a?kla de?il Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,a?k öldürür. A?k kyskançtyr,nankördür Sevgiyi öldürür. A?k Kabil’dir,sevgi Habil. A?kla sevgi aslynda karde?tir Babalary insandyr,Adem’dir A?k için ?iirler yazarsyn, ?arkylar yaparsyn; Sevgiyi anlatamazsyn. Çünkü yüre?ine sy?dyramazsyn. Kalbini a?ka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsyn Sevgi gizli,a?k a?ikardyr. Yüz vermeyince unutursun Sen a?y?ym diye daha kendini kandyr. Dedim ya sevgi gerçek,a?k yalandyr. Dahasy da var: A?kyn gözü kördür, Fazla naz a?yk usandyryr; A?k oyun,a?yk oyuncaktyr. Sevgi ise ya?amdyr,hakikattir. A?k aceledir, Sevgi usul usul sabyrlydyr. Acele i?e hem ?eytan kary?yr. A?k ate?lidir Çünkü hastalyklydyr. Sevgi ylyktyr Çünkü sa?lyklydyr. Velhasyl bu iki karde?in hikayesidir A?ka ve sevgiye dair…
Kan ter içinde gece Kan ter içinde her yanym Her yanym bu gece vurgun içinde Kur?un yemi?im, sürgün yemi?im Bu sana ilk geli?im Vur emriyle dü?mü?üm kapyna Dü?mü?üm kuca?yna, bu yara sycak ana
Yok elimde bir demet menek?e Yok elimde sevdi?in gül ?ekeri Yok i?te sana bir ?ey Bilmem ki ne demeli Bir tek a?yr yaraly özlemim Ve birtek gözlerine sürdü?ün gözlerim Anne benim, aç kapyyy O?ulcu?un, küçük tav?anyn, körolmayasyca?yn Ölmeyesin, bitmeyesin Yürekyarysy gitmeyesin dedi?in Anne benim, aç kapyyy Y?te geldim, i?te bu sana ilk geli?im
Hep senin için gökyüzünde bir evimiz olsun isterdim Hep senin için bulutlary isterdim Ellerimi açtyryp dua ettirirken .......... ..........
her ?ey yapylabilir
bir beyaz ka?ytla uçak örne?in uçurtma mesela altyna konulabilir
bir aya?y ötekinden kysa oldu?u için sallanan bir masanyn veya ?iir
yazylabilir süresi ötekilerden kysa bir ömür üzerine.
bir beyaz
ka?yda her ?ey yazylabilir senin dy?ynda güzelli?ine benzetme bulmak
zor sen iyisi mi sana benzemeye çaly?an her ?eyden bir gülden bir
ilk bir sonbahardan sor belki tabiattadyr çaresi senin bir çiçe?e bu
kadar benzemenin ve benim bilinci nasyrly bir bahçyvan çaresizli?im
anlarym bitkiden filan ama anlatamam topra?yn güne?le konu?masyny
sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla
sen bana y?yk ver yeter
bende filiz çok köklerim içimde gizlidir gelen giden açan soran bere
budak yok bir ?iir istersin “içinde benzetmeler olan” kusura bakma
sevgilim heybemde sana benzeyecek kadar güzel bir ?ey yok
uzun
bir yoldan gelen tedariksiz katyksyz bir yolcuyum yaraly yarasyz
sevdalardan geçtim koynumda bir beyaz ka?yt bo?lu?u her ?eyi anlattym
olan olmayan acytan sancytan bilsem ki sana varmak içindi bütün mola
sancylary bütün stabilize arkada?lyklar daha hyzly ko?ardym
severadym gelirdim gözlerinin mercan mavili?ine
sana bakmak
suya bakmaktyr sana bakmak bir mucizeyi anlamaktyr
sa?a sola
bakmadan yürüdü?üm yollar tanyktyr a?k sorgusunda ?ahanem yalnyz
kelepçeler sanyktyr ne yazsam olmuyor çünkü bilenler hatyrlar hem
yapylmy? hem yapma çiçek satanlar bahçyvanlar de?il tüccarlardyr sen
öyle göz sen öyle toprak ve güne? ortakly?y sen teninde cennet
kayganly?y iken sana ?iir yazmak ahmaklyktyr
bir tek söz kalyr
di?lerimin arasyndan ben sana gülüm derim gülün ömrü uzamaya ba?lar
verdi?im bütün sözler sende kalsyn isterim ben sana gülüm derim
gül sana benzedi?i için ölümsüz yazdy?ym bütün ?iirler sana ba?layan
bir kitap için önsöz
sana bakmak bir beyaz ka?yda bakmaktyr her
?ey olmaya hazyr sana bakmak suya bakmaktyr gördü?ün suretten
utanmak sana bakmak bütün rastlantylary reddedip bir mucizeyi
anlamaktyr sana bakmak Allah’a inanmaktyr
Tut ki gecenin Alacakaranly?ynda dü?lemi?im seni. Tut ki,
rüyalarymy bölmü?sün ne çykar? Ne çykar gündüzlerin selamsyz a?kyna,
Geceleri kefen biçsen. Bir anlyk hyrsla, Her ?eyi yykyp geçsen, ne
çykar ?
Tut ki bundan böyle unutmu?um seni. Tut ki artyk
çalan parçalarda ismin geçmesin. Tut ki yazylan ?iirler, seni anmasyn,
Varsyn eller de unuttu desin. Ben seviyorum ya seni, Sen sevmesen,
ne çykar ?
Ya?mur ya?yyor. Mutfak
camyndayym. Nasyl ü?üdü?ümü bilemezsin. Menek?elerim çiçek vermiyor artyk
anne. Söyledi?in gibi hep dibinden su verdim ama…
?imdi telefon
açsam sana, sesini duymak da yetmiyor ki. Hep ayny cümleler; “Babamlar nasyl,
ilacyny aldyn my?” Nedenini bilmedi?im bir a?lamak var içimde. Bir
yerlere sy?dyramyyorum yüre?imi. Bazen mutfakta dalyp giderdin yemek
yaparken, tahta ka?ykla tencerenin ba?ynda öylece ne dü?ünürdün
acaba? Özlemek çok fena anne. Anlamak seni; daha da fena…
Omuzlarym
a?ryyarak uyanyyorum sabahlary. Benim kyzymyn omuzlarymy ovmasyna daha çok
var. Gittikçe sana my benziyorum ben, ya da “Annenin kaderi kyza”
dedikleri do?ru mu? “Baban eskitir her ?eyi kyzym” demi?tin bir kez,
anlamamy?ym me?er, eskiyormu? anneci?im. Omzunu ovacak kalmyyormu? me?er
ayny evin içinde. ?imdi duysan bunlary ne üzülürsün; mutsuz mu kyzym diye,
çoktan kendinden vazgeçmi? bir sesle. Mutsuz de?ilim de anne, ya?mura ve
mutfa?ymdaki kedere çare bulamyyorum.
Evimi topluyor, toz alyyor,
patlycan kyzartyyor, televizyon seyrediyor, ak?am çalan kapyyy
açyyorum, açty?ymy gören olmuyor. Pi?irdi?im yeniyor da, güzel olmu?
denmiyor. Çay demleniyor, demleniyor, demleniyor…
Kederim mutfa?ymyn
her yerine yerle?iyor. Ah nasyl eskiyor her ?ey anne, nasyl eskiyor.
Eskilerimi de atmaya kyyamyyorum. Seni çok özlüyorum. Bana yasaklady?yn
bahçeler, sana da my uzakty hep? Gidemeyi?ine a?ladyn my sende? Ne zaman
eskiyor sevgiler? Ödenen bedellerin acysy geçince mi? Y?te
böyle, kalbimde bir acy. ?arkylar seni söyler.
Unutmak güzel ?ey aslynda Her ?eyi silip atacaksyn aklyndan Ne geçmi? kalacak, ne de gelecek... Hatyralary, anylary, kafandaki foto?raflary, Bir kere de sileceksin. Yeni bir defterin ilk sayfasy gibi, Bembeyaz bir yaprak açacaksyn hayata, Ba?kalarynyn istedi?i de?il, Kendi istedi?in öyküyü yazacaksyn, Yuvasyndan yeni uçan bir ku? gibi; Önce kanat çyrpacaksyn sayfalarda, Sonra dü?meye ba?layacaksyn, Kelimelerin dallarynda a?a?yya, Ve sayfa doldu?unda anlayacaksyn, Ke?ke unutsam diyeceksin Dalyndan koparylmy? bir gül gibi Önce solacak, Sonra unutacaksyn.
SEYRET DOYA DOYA GÜNESI AYI HA SENIN HA BENIM NE FARKEDER KI KIMDEN ESIRGERIZ FANI !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen YI HA SENIN HA BENIM NE FARKEDER KI
NE !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen LER KURDU BAK NICE CANLAR NICE SULTANLAR NICE PADISAHLAR MADEM KI YOLCUYUZ SARAYLAR HANLAR HA SENIN HA BENIM NE FARKEDER KI
AKIBET BELLIYKEN BU TELAS NIYE SU KISA ÖMÜRDEN KIM ALMIS PAYE IKI METRE KEFEN EN SON SERMAYE HA SENIN HA BENIM NE FARKEDER KI
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma