Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Eğitim Haberleri
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Duyurular Eğitim Haberleri | Eğitim Haberleri
Mesaj icon Konu: ÖĞRETMENLİK AYAĞA DÜŞÜRÜLMESİN Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
ts61
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

Aldigi Alkis: 15
%100
Alıntı ts61 Cevaplabullet Konu: ÖĞRETMENLİK AYAĞA DÜŞÜRÜLMESİN
    Gönderim Zamanı: 03-Subat-2008 Saat 23:10
 Ö?retmenlik aya?a dü?ürülmeyi hakketmiyor

Bakan Çelik, ö?retmenlerin hakkyny korumada asyl sendikanyn kendisi oldu?unu söyledi. Çelik, sendikalaryn ücret sendikacyly?y yapmaktan vazgeçmesi gerekti?ini ifade ederek “Ö?retmenlik mesle?ini bu kadar maddesel yaparak aya?a dü?ürülmemesi gerekiyor.

Milli E?itim Bakany Hüseyin Çelik, ö?retmenlerin hakkyny korumada “asyl” sendikanyn kendisi oldu?unu söyledi. Çelik, sendikalaryn ücret sendikacyly?y yapmaktan vazgeçmesi gerekti?ini ifade ederek “Ö?retmenlik mesle?ini bu kadar maddesel yaparak aya?a dü?ürülmemesi gerekiyor” dedi.

E?itimciler Birli?i Sendikasy'nyn (E?itim Bir-Sen) 3. Ola?an Genel Kurulu'nda konu?an Çelik, sendikacyly?yn ideolojik olarak yapylmamasy gerekti?ini söyledi. Türkiye’de sendikacy?yn ideolojik söylemler ile yapyldy?yny ve bu ?ekilde yapylan sendikal faaliyetlerin gerçe?in görülmesini engelledi?ini ifade eden Çelik, “Sendikalar ö?retmenlerin hakkyny korumada çok önemli faktördür. Fakat ?unu da bilin, sizlerin hakkyny korumada, Maliye Bakany kar?ysynda haklarynyzy istemede asyl sendikanyz benim” dedi.

Çelik, sendikalaryn “ücret sendikacyly?y” yapmamasy gerekti?inin de altyny çizerken, “Ö?retmenlik mesle?i ücretler düzeyine indirgenemez. Ö?retmenlik mesle?ini ücretler düzeyine indirgeyerek, maddesel yaparak aya?a dü?ürülmemesi gerekiyor. Ö?retmenlerin eme?i kar?ylanamaz, ücretler düzeyine indirgenemez. Ö?retmenlik mesle?ini bu kadar a?a?y dü?ürmek do?ru de?ildir” diye konu?tu.

“Ö?RETMEN MAA?LARI YÜKSEKTYR DEMEDYM”

Dünya Bankasy Direktörü’nün Türkiye’de ö?retmenlerin maa?ynyn yüksek oldu?u yönündeki açyklamasyny hatyrlatan Çelik, basyna kendisinin de bu sözü destekledi?i yolunda haberler çykty?yna i?aret etti. Çelik, OECD ülkelerinde Türkiye’nin en dü?ük GSMH’ye sahip oldu?unu kaydetti. Çelik, “Türkiye’nin GSMH’sine oranlarsak ö?retmenlere en fazla maa?y biz veriyoruz. Ama OECD ülkelerinin GSMH’si bize göre çok yüksek oldu?u için durum böyle. Fakat bu söyledi?im basyna ‘Ö?retmenlerin maa?ynyn yüksek oldu?unu kabul etmem’ olarak yansydy. Bizim asyl istedi?imiz ö?retmenlerin yarynlaryny dü?ünmeden, maa? korkusu olmadan ya?amasy. Maa?laryny dü?ürmek bir yana biz ö?retmenlerimizin maa?laryny yükseltmek istiyoruz” diye konu?tu.

“E?YTYME AYRILAN PAY 200 MYLYAR YTL OLMALI”

Son 5 yylda konsolide bütçeden en büyük payy e?itimin aldy?yna dikkat çeken Milli E?itim Bakany Çelik, buna kar?yn Türk ekonomisini geli?mi? ülkeler düzeyinde bulunmamasy nedeniyle yeterli olmady?yny söyledi. Çelik, 2007 yylynda Hollanda’nyn e?itime 20 milyar Euro ayyrdy?yna i?aret eden Çelik,

“Hollanda’nyn 2,5 milyon ö?rencisi var. Bizim ise ilkö?retim ve ortaö?retimde okuyan ö?renci sayymyz 15 milyon. Bu durumda bizim de e?itime ayyrmamyz gereken miktar 120 milyar Euro oluyor. Bu da yakla?yk olarak 200 milyar YTL düzeyinde. Fakat Türkiye’nin toplam bütçesi bile 204 milyar YTL” diye konu?tu. Çelik, e?itim alanynda yapylan yatyrymlary harcama olarak görmediklerini de ifade ederken, “E?itime yapylan yatyrym gelece?e yatyrymdyr” diye konu?tu.

Çelik, e?itimde yatyryma ayrylan payyn 1.3 milyar YTL olmasyna kar?yn, sivil toplum örgütleri, özel sektör ve kamu imkanlaryny birle?tirerek yatyrym miktaryny 3 milyar dolar düzeyine çykaracaklaryny anlatty.

“SYVYL TOPLUM KURULU?LARIN ARKA BAHÇEMYZ OLMASINI YSTEMYYORUZ”

Çelik, sendikalaryn ideolojik söylemler ile kendilerini ele?tirmemesi gerekti?ini ifade ederken, “Sivil toplum kurulu?larynyn bizim arka bahçemiz olmasyny istemiyoruz. Sadece do?ruyu yapynca bizi alky?lamasyny, yanly? yapynca da kendilerine yaky?an bir üslupla yanly?lary göstermesini istiyoruz” dedi.

Çelik, Türkiye’nin üç büyük e?itim sendikasynyn kendilerine öneride bulunmasy, yada yanly?lary göstermesi konusunda da kapylarynyn her zaman açyk oldu?unu ifade etti.

ANKA
haber7

Düzenleyen emelgenc61 - 13-Temmuz-2008 Saat 00:56
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: asahin, hg orhan,
ardic61
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 144

Aldigi Alkis: 40
%27
Alıntı ardic61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Subat-2008 Saat 16:19
çok haklylarda çözüm için ne yapacaklar..onu görelim..lafla i?ler yapylmyyor..
Ni?anta?y Ylkö?retim Okulu
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma