Konu: BAKANDAN AÇIKLAMA Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2008 Saat 23:58
Milli E?itim Bakany Hüseyin Çelik, her fyrsatta sözle?meli ö?retmenlerle kadrolu ö?retmenlerin e?it ?artlarda çaly?ty?yny dile getirmesine kar?yn, CHP Yalova Milletvekili Muharrem Ynce’nin soru önergesine verdi?i yanytta, sözle?meli ö?retmenlerin kadrolu ö?retmenler ile ayny haklara sahip olmady?yny açyklady.
Milli E?itim Bakany Çelik, CHP Yalova Milletvekili ve Meclis E?itim Komisyonu Üyesi Muharrem Ynce’nin verdi?i soru önergesine verdi?i yanytta sözle?meli ö?retmenler ile kadrolu ö?retmenlerin farkly statüde de?erlendirildi?ini açyklady. Çelik, sözle?meli ö?retmenlerin “Ö?retmenlerin Kariyer Basamaklarynda Yükselme Yönetmeli?i"ne tabi olmadyklaryny bildirdi. Çelik, “657 sayyly Kanunun 4/B maddesi kapsamynda sözle?meli ö?retmen olarak görev yapan ö?retmenlerimizin, Bakanly?ymyz serbest ö?retmen kadro sayysynyn hesabynda dikkate alynmady?y, zira ‘sözle?meli ö?retmenli?in kadro olarak de?il pozisyon olarak de?erlendirildi?i’ bilinmektedir. Yürürlükte bulunan mevcut mevzuat düzenlemelerine göre anylan Kanunun 4/B maddesi kapsamynda sözle?meli olarak görev yapan ö?retmenlerimizin, ö?retmenlik kariyer yükselme sürecine bugün itibariyle dahil edilmeleri mümkün olamamaktadyr" açyklamasynda bulundu.
Çelik, kadrolu ö?retmenlerden ek ders ücretlerinden sigorta kesintisi yapylmamasyna kar?yn sözle?meli ö?retmenlerden yapyldy?yny kaydederken, sözle?meli ö?retmenlerin ek ders ücretlerinden yapylan sigorta kesintilerine yönelik bakanlyk tarafyndan bir çaly?ma yapylmady?yny da bildirdi. Sözle?meli ö?retmenlerin e? ve sa?lyk durumundan yer de?i?tirme hakkyny kullanamadyklaryny anlatan Çelik, bunun nedeninin ise sözle?meli ö?retmenlerin gerekli süreyi dolduramamasyndan kaynaklandy?yny söyledi.
ANKA 29.01.2008 tarihli bu haber 2727 kez okunmu?tur.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma