Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2006 -2007 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2006 -2007 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 24 Kasım 2006 (Cuma) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Konu: 24 Kasım 2006 (Cuma)
    Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2006 Saat 23:24
Bu gün okulda

Düzenleyen sinanuzun - 23-Kasim-2006 Saat 23:24
IP  Tesekkur Et
teacher64
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 32

Aldigi Alkis: 23
%71
Alıntı teacher64 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2006 Saat 10:11
u sesine başladım. öğrencilere heceleri nasıl vereceğim. bazen zorlanıyorum.öğretmenler günü kutlu olsun.
IP  Tesekkur Et
venüs
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 22

Aldigi Alkis: 2
%9
Alıntı venüs Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2006 Saat 17:40
arkadaşlar benim öğrencilerim öğrettiğim tüm hece ve kelimeleri okuyorlar.Ama yeni yazılan hece ve kelimelerde bocalayıp kalıyorlar.
Örnek:nane yazıp okuyorlar ama ana derken na da takılıyorlar ya da nalan yazdık na da takılıyorlar fikri olan varsa lütfen benimle payalaşır mı?Bu hece ve kelimelerin kalıcılığını nasıl sağlayacağız.Bugün 24 kasım 2006 cuma güya bizim günümüz.............

Düzenleyen venüs - 24-Kasim-2006 Saat 17:42
IP  Tesekkur Et
venüs
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%9
Alıntı venüs Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2006 Saat 17:40
Bir şey daha sorayım tüm dostlara ben MEB kitap ve çalışmalarını takip ediyorum.İlkokuma yazma öğretimi kitabında yada kılavuz kitaptaki kelimeler dışında yeni hece kelime ve cümle veriyor musunuz? Yoksa sadece verilen heceleri okumalarını mı sağlıyorsunuz?Yani u harfinde mesela sadece un ve unu var bunlar yeterli mi geliyor?Yoksa yeni kelimeler ve heceler veriyor musunuz?

Düzenleyen venüs - 24-Kasim-2006 Saat 17:41
IP  Tesekkur Et
beyazca
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 15

Aldigi Alkis: 4
%26
Alıntı beyazca Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2006 Saat 18:34
venüs öğretmenim,na hecesinin üzerinde dikte ettirerek okutuyorum.önce  nnnn dedirtip ardından  aaa dedirtiyorum kendiliklerinden na hecesini çıkartıyorlar.birde mutlaka hecelerin altını tek tek çiziyorum.bi dahada zaten unutmuyor.ders kitabını takip ediyorum ama önce öğrendiğimiz harflerlede yeni hece oluşturuyorum..değilse okumaya çeşitlilik gelmiyor.
başarılar öğretmenim
IP  Tesekkur Et
sas1980
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 60

Aldigi Alkis: 11
%18
Alıntı sas1980 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2006 Saat 18:46
biz bu hafta m sesini işledik,u ses ile ilgili bazı heceleri verdim metinlerde rahat okudular ama m daki kelimeler bitmeyecek gibi.pazartesi günü m ve u seslerini beraber işlemeye devam edicem.alıştırma kitaplarından pek çok farklı isim ve kelime ile çalışmalar yapıyoruz yoksa meb ile mayısta anca sökerler.sökenlerim 9  kişi oldu.kalanlardan 7tanesi ile ise daha 2.grubu işleyeceğim.27 öğrenciden 8 i kız ve 3tanesi 2001,5tanesi kasım ve aralık,4tanesi eylül doğumlu sanırım kalanlarının büyümesini bekleyeceğimConfusedm sesi sizide yordumu benim gibi dostlar?
IP  Tesekkur Et
sebah
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 5

Aldigi Alkis: 1
%20
Alıntı sebah Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2006 Saat 19:41
Merhabalar, ben okuma yazma öğretiminde ünlü ve ünsüz harfleri şifrelendirerek veriyorum.Belki yapan öğretmen arkadaşlarım vardır.Özetle ünlü olan seslere (anahtar), ünsüzlerede (Asma kilit) yakıştırmasını yapıyorum.ve bu araçların açıklamasını da çocuklara öncesinde yapmıştım.Anahtarın açıcı kilidin kapayıcı nesne olduklarını izah ettim.  zorlanan çocuklar sesi okumaya çalışmadan önce yakıştırmayla işe başladığı için bir sonraki sesin kapalımı açık mı olduğu çok fazla etkilemiyordu. Dolayısıyla hecelerin zorluk dereceleri de eşlenmiş oluyor. örneğin: ''na'' hecesinde ''n'' sesi kilit kilit kapalıdır. hadi anahtarımız  olan ''a'' sesiyle açalım. gerçekçi olsun diye harflerin üzerine küçük bir anahtar ve kilit resmi yapılabilinir. aç-kapa mantığının dikteden daha etkili olabileceğini düşünüyorum.   

Düzenleyen sebah - 24-Kasim-2006 Saat 19:43
IP  Tesekkur Et
sas1980
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%18
Alıntı sas1980 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2006 Saat 23:18
öğretmenim ilk kez böyle bir yöntem duydum,özellikle okunuşu zor sessizlerde işe çok yarar görünüyor.teşekkür ederiz
IP  Tesekkur Et
sas1980
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%18
Alıntı sas1980 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2006 Saat 00:04
sinan öğretmenim geçtiğimiz günlerde öğrencilerimizdende bahsetmemiz konusunda bir tavsiyede bulunmuş.bu yıl kısa da olsa 5 yıllık meslek yaşantımdaki en zorlu dönemi geçiriyorum.yıllardır hep başarılı öğrenciler yetiştirdim,kimseyi öğrenemez diye ayırmadım.bu yıl ise bir yanda hergün dahada parlaklaşan yıldızlar diğer yanda  dram çıkıyor karşıma.boşanmış aile çocukları,babaları uzaklarda çalışan,annelerinden uzak kalan 5 öğrencim var.her gün içim parçalanıyor.bir su damlası  kadar saf yüreklerine o kadar çok acı sığdırıyorlar ki.bazen öyle oluyorki ailelerindeki şiddet sahnelerimi,küçük yerde huzursuz aileleri olduğu için diğer öğrencilerin ailelerinin koyduğu saçma tavırlara mı yoksa derse odaklanamadıkları için geri kaldıkları derslerin telafisine mi üzüleceklerini şaşırıyorlar.umut ikinci babasından olan abisi gitti diye devamlı defterine Ali yazmaya çalışıyor ama hep i ye gelince çoktan hayallere dalmış oluyor.bugün onların söyleyişiyle öyetmenley günüydü ve ben bir şarkı ve birkaç cümle öğrettim .okuduk - yazdık,oynadık ama ne Beyza ya ne de Ahmet e öpücükten başka birşey veremedim.o kadar çalıştırıyorum ama onların almak istediği tek şey sevgi.yanından geçerken elimi tutup öpen çocuğuma 4harften başka birşey öğretemiyorum.kendimi çaresiz,başarısız hissediyorum. ne yapacağımı bilemiyorum???

Düzenleyen sas1980 - 25-Kasim-2006 Saat 00:07
IP  Tesekkur Et
levrek78
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

%33
Alıntı levrek78 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2006 Saat 00:06
ben çıldırmak üzereyim.çocukların bir günü birgününü tutmuyor.sınıfım 24 kişilik. 12 tanesi sesleri birleştirmeyi kavradı fakat 12 si vahim. k sesini verdim
IP  Tesekkur Et
kirkil
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 55

Aldigi Alkis: 7
%12
Alıntı kirkil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2006 Saat 00:20
sas1980 arkadaşım ben de merkez öğretmeniyim ama merkezin kenar mahallelerinin birindeyim aynı sorunlar benim sınıfımda da var dediğin gibi o öğrencilere sadece sevgimi verebiliyorum.Bir görsen o kadar şirinler ki onlara kızamıyorum en ufak bir gayretlerinde başlarını okşuyor cesaret veriyorum inan bugün sınıfım çiçek bahçesi gibi oldu kendilerini gerçekten sevdiğimi ve onlar için üzüldüğümü ufacık olmalarına rağmen çok çabuk anlıyorlar. Ama sana tavsiyem sakın acele etme bu sistemle en kötü öğrenciyi bile okutabiliriz buna inan. Ben daha önce çalıştığım köyde 2. sınıfta 24 öğrenciden 5 tanesi çat pat okuyordu bu sistemi kullanarak hepsini okuma yazmaya geçirdim acele etme birgün bakacaksınki hepsi çiçek açmış kolay gelsin.
IP  Tesekkur Et
kharon
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı kharon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2006 Saat 07:14
Bugün ne yaptım müdürle kavga ettim. CryÖğretmenler gününüz kutlu olsun arkadaşlar.Can sıkıcı bir gündü y sesini verdim  28 öğrencimden 20 tanesi ne dediysem yazdı okudu. 8 tanesi biraz geriden geliyor.İdareyle fotokopi konusunda biraz atıştık bütün 1. sınıflar aynı fotrokopiyi verecekmişiz aramızda fark olmayacakmış farklı konu işlenmeyecekmiş farklı şekilde işlemeyecekmişiz. sınıfa projektör aldık diye idare tavır aldı. diğer sınıflarda yokmuş veli buna tepki gösterirmiş. kısacası berbat bir gündü. bu fotokopi yasağını nasık delebileceğimi düşünmekten uyuyamadım.sevgiler.
IP  Tesekkur Et
sas1980
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%18
Alıntı sas1980 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2006 Saat 11:06
biraz olsun moral verdiğin için teşekkür ederim kirkil.
IP  Tesekkur Et
teacher34
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 65

Aldigi Alkis: 25
%38
Alıntı teacher34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2006 Saat 22:47
benim de 46 öğrencim den 5 tanesi daha elat ı dahi okuyamıyor.onlara vakitde ayramıyorum.ama 15 kadar öğrencim var ki,aldı başını gidiyor.içlerinde tüm harfleri okuyan larda var.bunlara cd vermiştim ordan kapmışlar.ama biri değil hepsi benim o yüzden hepsinin öğrenmesini isityorum tüm öğrenclerim okumaya geçsin istyorum ama bu da bi anda mümkün değil bunu da biliyorum.elimden gelen herşeyi yapıyorum.geceleri rüyama giriyolar.sınıfta tv.var onu kullanıyorum.mıknatıslı harflerim var.onları birleştirip kelime ve cümle yazıyorum.ama almayan yine almıyor.ama aradaki öğrenciler için iyi oluyor.bakalım zmn ne gösterecek.umarım hepimiz başarırız....
IP  Tesekkur Et
teacher34
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%38
Alıntı teacher34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2006 Saat 22:51
ve bu arada sınıfta y sesinin üzerinde duruk.perşembe vermiştim cuma da kelime ve metin çalışması yaptıkbugün de 8(c.tesi)dersim vardı.kurs öğrencilerim 18 kadar.onşlarla çok iyiyiz.tüm sesli harfleri verdim onlarla okuma yapıyoruz.yeni harf versem de vermesem de sesini söyleyince hemen birleştirmelerini yapıyolar..ama sınıfa gelince cinlerim başıma çıkıyor.ama sabr etmek gerekiyor bunu da biliyorum....
IP  Tesekkur Et
m_gulen
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 346

Aldigi Alkis: 263
%76
Alıntı m_gulen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2006 Saat 23:58
Sayın Hocam, 46 öğrenciniz varmış, Allah kolaylık versin. Hepimizde olduğu gibi sizdede geri olan öğrenciler varmış, buna rağmen y sesindeymişsiniz. Hızlı gitmiyor musunuz?
IP  Tesekkur Et
teacher34
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%38
Alıntı teacher34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2006 Saat 14:02
hocam iki haftada 5 ses veriyoum.her sese iki gün ayırıyorum.birinci gün ses hissetmesi he heceleri veriyoırum ikinci gün kelime oluşturma ve metin çalışması.zaten çalışma kağıtları ile eve bol miktarda ödev veriyorum.ilğilenen velilerin çocukları iyi durumda.o 5 öğrencimde velileri ilgilenmiyor maalesef.zaten yebi ses verince önceki seslerle ilgili hece ve kelime de yaptıgımız için ister istemez bi tekrar olmuş oluyor.size tavsiyem bir ses üzerinde iki günden yada üç günden daha fazla durmayın.çünkü ilerleyince zaten tekrar yapıyorsunuz.saygılarımla...
IP  Tesekkur Et
m_gulen
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 346

Aldigi Alkis: 263
%76
Alıntı m_gulen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2006 Saat 14:29
Teşekkür ederim sayın Hocam.
IP  Tesekkur Et
eylül81
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 120

Aldigi Alkis: 40
%33
Alıntı eylül81 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2006 Saat 21:49
Herkese merhaba Tongue .Ben de kısmetse yarın "k" sesini vericem.Sesi verdikten sonra kapalı ve açık hece oluşturuyoruz.Aslında çocuklar kapalı ve açık heceleri çok iyi öğrenebilseler sesten türetilebilen her kelimeyi vermemize gerek kalmıcak.Ama olmuyor.Geçenlerde çocuklara metinleri okuturken bazılarının kelimeleri ezberlemiş olduğunu farkettim Cry .Buna engel olmam gerekiyo,nasıl becerebileceksem Unhappy .
Ve bir de değişmez gerçek şu: eğer veliler öğrencilerle ilgilenmiyorsa, mutlaka bişeyler aksıyor.Şu anda en başarılı öğrencilerim, velisi en çok ilgilenenler.Aile içi sorunları olan bir çocuk da başarılı olamıyor haliyle.Hele hele anne baba sağ değil ya da ayrıysa, maddi durumları iyi değilse...

Düzenleyen eylül81 - 26-Kasim-2006 Saat 21:53
Mutlu olmak için, sevmek için, görme, işitme...
IP  Tesekkur Et
hsgunes
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 1
%4
Alıntı hsgunes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2006 Saat 22:27
herkese merhaba,
sınıfımız yeni 29 kişi oldu. zaten geride kalan 3 öğrencim vardı. Artık 4 oldu. 15kişi her söyleneni yazıp okuyor. Diğerleri küçük hatalarla arkadan geliyor. İnternetten sağladığım çalışma kağıtlarının çok faydasını gördüm. Pazartesi günü " d" sesini vermeyi planladım. Ancak günleri günlerine uymuyor. Eğer durumu verilebilecek gibi görmezsem planı aksatabiliyorum. Herkese çalışmalarında başarılar.( Matematik çalışma yapraklarına ihtiyacım var.) 
IP  Tesekkur Et
teacher34
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%38
Alıntı teacher34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2006 Saat 00:42

dsgunes arkadaşım bende ist.da görev yapıyorm benim sınıfımda 46 öğrenci var.sen hangi semt desin ki 29 öğrencisi olan bi devlet okulu olsun....payşaşırsan sevinirim...

IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma