Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Eğitim Haberleri
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Duyurular Eğitim Haberleri | Eğitim Haberleri
Mesaj icon Konu: ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRMESİNE DURDURMA!! Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
mehmetaydemirim
Moderatör
Moderatör
Simge
MEHMET AYDEMYR

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1009

Aldigi Alkis: 755
%74
Alıntı mehmetaydemirim Cevaplabullet Konu: ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRMESİNE DURDURMA!!
    Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2008 Saat 23:59
Dany?tay, Milli E?itim Bakanly?y'nyn ö?retmenlerin yer de?i?tirmesiyle ilgili olarak bazy kararlar aldy.

Dany?tay 2. Dairesi, Milli E?itim Bakanly?y'nyn (MEB) talimatyyla uygulamaya konulan 2007 yyly Ö?retmenlerin Yller Arasy Yer De?i?tirme Kylavuzu'ndaki bazy düzenlemelerin yürütmesini durdurdu.

E?itim-Sen, söz konusu kylavuzdaki bazy düzenlemelerin iptali ve yürütmesinin durdurulmasy istemiyle Dany?tay'da dava açty.

Dany?tay 2. Dairesi, Kylavuz'un, "ilkeler" ba?lykly bölümünün (c) bendinde yer alan "... 30 Haziran ..." ibaresi yönünden, "Genel Açyklamalar" ba?lykly bölümünün 3.3. maddesinde yer alan "Bakanly?ymyz merkez ve ta?ra te?kilaty ile di?er kamu kurum ve kurulu?larynda geçici görevlendirilen ö?retmenler ile..." ibaresi yönünden, "Yer De?i?tirme Suretiyle Atamalar" ba?lykly bölümünün 3.14. maddesinin (e) bendi yönünden, "Ba?vurular ve Tercihler" ba?lykly bölümünün 2.5. maddesi yönünden, "Atamalar" ba?lykly bölümünün 3. fykrasynda yer alan "... ve göreve ba?lama..." ibaresi yönünden oy birli?iyle yürütmenin durdurulmasy istemlerini kabul etti.

Dairenin kararynda, "iste?e ve zorunlu çaly?ma yükümlülü?üne ba?ly yer de?i?tirme i?lemlerinde hizmet puanynyn hesaplanmasynda 30 Haziran, hizmet süresinin hesaplanmasynda 31 Temmuz tarihinin esas alynaca?y" kuralyna yer verildi?i anymsatyldy. Kararda, hizmet puanynyn hesaplanmasynda, hizmet süresinin belirlenmesi için öngörülen tarihinden farkly bir tarihin öngörülmesinde, hizmet puanlary ile hizmet sürelerinin hesaplanmasynda farkly tarihlerin düzenlenmesinde hukuka ve ilgili yönetmelik hükümlerine uygunluk bulunmady?y kaydedildi.

Geçici görevde de yer de?i?tirme iste?i

Kararda, kylavuzun, "Genel Açyklamalar" ba?lykly bölümünün 3.3. maddesinde yer alan "Bakanly?ymyz merkez ve ta?ra te?kilaty ile di?er kamu kurum ve kurulu?larynda geçici görevlendirilen ö?retmenler ile" ibaresiyle bakanlyk merkez ve ta?ra te?kilaty ile di?er kamu kurum ve kurulu?larynda geçici görevlendirilen ö?retmenlerin yer de?i?tirme iste?inde bulunamayacaklarynyn öngörüldü?ü belirtildi.

657 sayyly Devlet Memurlary Kanunu'nunda, "geçici bir görevin yapylmasy syrasynda ba?ka bir göreve atanma olana?y getirildi?ine" i?aret edilen kararda, bu getirildi?ine göre, geçici görev süresi içerisinde ilgililerin yer de?i?tirme iste?inde bulunabileceklerinin kabulünün zorunlu oldu?u kaydedildi.

Milli E?itim Bakanly?y Ö?retmenlerinin Atama ve Yer De?i?tirme Yönetmeli?inde de kurum içi ya da kurumlar arasy geçici görevlendirilen ö?retmenlerin yer de?i?tirme iste?inde bulunmalaryny kysytlayan ya da engelleyici herhangi bir hükme yer verilmedi?i vurgulanan kararda, bu nedenle dava konusu ibarede hukuka uygunluk bulunmady?y ifade edildi.

Düzenleyen emelgenc61 - 13-Temmuz-2008 Saat 00:59
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: ******, gökhanaydemir, eylül81,
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma