Konu: Hiç biryerde bulamayacağınız bir çalışma Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2006 Saat 21:59
Değerli arkadaşlar işte size" Harf Gemisi "çalışması
Çalışmanın Amaçları :
1. Harf tekrarı yapmayı sağlamak
2. Sayı tekrarı yapmayı sağlamak
3. Noktalama işaretlerini tekrar hatırlamayı sağlamak
4. Algıda seçiciliği sağlamak
Çalışmanın içeriğinde bir gemi ve geminin üzerinde sayılar, harfler ve noktalama işaretleri gizli.
Peki nasıl uygulayacağız ?
Derste bu kağıt öğrencilere dağıtılır önce bu çalışmada amacımızın birazdan bulun dediğimiz harf sayı veya noktalama işaretlerini bulmak ve boymaka olduğu söylenir. Öğrencilere şu hatırlatma yapılır. Gördüğünüz gibi kağıtta alfabedeki harflerin küçükleri ve büyükleri, noktalama işaretleri ve sayılar var. Sizden şu kuralı unutmamanızı istiyorum "harflerden küçükler aynı renge Büyüklerde klüçük harflerden farklı ama hepsi aynı renkte olacak şekilde boyanacak. Sayılarda, seçilen aynı renge, noktalama işaretleride diğer harf ve sayılardan farklı ama seçilen aynı renkte boyanacak." denir. (renk seçimleri öğrencilere bırakılır.) Peki niye renk ayrımı var öğrenciler küçük harf, büyük harf ve sayıları ayırsın farkında olsunlar en önemlisi ortaya çıkacak çalışmanının renkli ve güzel olması için.
Bu çalışmayı geçen sene uygulayıp sınıfa astım müfettiş çok şaşırmıştı. Çalışama iyi boyanırsa uzaktan bakıldığında ebru sanatı gibi algılanıyo. Banada ilginç geldi ama sınıfa girip çalışmayı görenler hep aynı yorumu yaptı. Saygılarımla...
Çalışmayı indirmek için lütfen aşağıdaki linki tıklayın.
Çok teşekkür ederiz hocam .Çok beğendim .Emeğinize sağlık.Eminim diğer arkadaşlar da çok beğenicekler ve hemen uygulamak isticekler benim gibi .Herkese kolaylıklar diliyorum .
hocam ben sitenize yeni üye oldum.Farkındayım çok faydalı etkinlikler var ama ben bunların hiçbirini açamıyorum.ya indiriyorum ama açılmıyo ya da hiç indiremiyoum yol gösterirseniz sevinirim
sinan hocam sizden yararlanarak ?u an 2.synyfta çok rahat olaca?ymyza inanyyorum... 1.synyfla ilgili bize çok eme?iniz geçti... ancak ben 2.synyf içinde yardymlarynyzy istiyorum...saygylarymla te?ekkürler...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma