Bu oyun en az iki ki?iyle oynanyr.Birisi kelime söyler ,di?eri bu kelimeyi dikkatlice dinler ço?ulsa el çyrpar, tekilse –ler-lar ekleyerek bunun ço?ul halini söyler.Kelimeler gittikçe artan hyzda söylenir.Hata yapan oyundan çykar.Örnek kelimeler a?a?yda verilmi?tir sizde daha ba?ka kelimeler kullanabilirsiniz.
biz de ö?rencilerimle beyin fyrtynasy yapyyoruz bunu oyun haline getirdik...ben bir kelime söylüyorum onlarda aklyllaryna gelen ça?ry?ym yaptyran kelimeleri söylüyorlar....
Bütün ö?renciler yerlerinde otururlar. Bir ö?renci tahtanyn önüne getirilir. Di?erlerine arkasy dönüktür ve gözlerini kapatyr. Di?er bir ö?renci ise synyfta bir yere saklanyr veya dy?ary çykararylyr. Öbür çocuklar da yerlerini de?i?tirerek kary?yk otururlar. Bundan sonra tahtada bekleyen ö?renciye"Kim saklandy ?" derler. Gözlerini yuman çocuk arkasyny dönerek kimin dy?aryya çykty?yny veya saklandy?yny bulmaya çaly?yr. Bulamazsa ebe de?i?tirilir ve böylece oyun devam eder.
Bütün ö?renciler yerlerinde otururlar. Bir ö?renci sincap olur ve ceviz olarak eline silgiyi alyr. Di?er ö?renciler, ba?laryny syralarynyn üzerine koyarlar ( Uyuyormu? gibi ). Yanlyz bir elleri, avuçlary açyk olarak yandadyr. Sincap, cevizle arkada?larynyn arasynda dola?yrken, Cevizi ( Silgiyi ) bir arkada?ynyn eline byrakyr ve yerine oturmak üzere kaçar. Yerine ula?yncaya kadar yakalanamazsa kurtulur. Eline ceviz konulan ö?renci sincaby yakalayamazsa kendisi bir sonraki oyun için sincap olur.
11- Ben Kimim Oyunu Çocuklar yarym halka biçiminde otururlar. Bir ebe seçerler. Ebenin gözleri kapatylyr. Ö?retmenin i?aret etti?i bir çocuk kalkar, gelip ebeye sorar : "Ben kimim ?" der. Ebe, soran çocu?u, sesinden tanyrsa, ebelikten kurtulur, soran çocuk ebe olur. Ebe bilemezse, ebeli?i sürer. Ba?ka çocuk sorar. Bu oyun hayvan seslerini tanytmak amacyyla da oynanyr. Soran çocuk, bir hayvan sesi çykaryr, "Ben hangi hayvanym ?" diye sorar. Öteki kurallar aynydyr.
Hangisi Yok Oyunu Üniteye uygun birkaç nesne, varsa bir masanyn üzerine ( yada oyun alanyna ) konulur. Her biri çocuklara "Bunun ady nedir ?" diye gösterilerek sorulur. Çocuklar her nesnenin adyny söylerler, yinelerler. Yçlerinden biri ebe seçilir, dy?ary çykarylyr. Ebe dy?arydayken, nesnelerden birisi saklanyr. Ebe içeri ça?yrylyr. "Demin burada bulunan nesnelerden hangisi yok ?" diye sorulur. Bilirse ebelikten kurtulur, kurtulan çocuk, bir ba?ka çocu?u ebe seçer. Oyun böylece sürer.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma