Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Eglence
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Diğer Alanlar | Eglence
Mesaj icon Konu: İLGİNÇ GÜNDELİK OLAYLAR Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
mehmetaydemirim
Moderatör
Moderatör
Simge
MEHMET AYDEMYR

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1009

Aldigi Alkis: 755
%74
Alıntı mehmetaydemirim Cevaplabullet Konu: İLGİNÇ GÜNDELİK OLAYLAR
    Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2008 Saat 21:44
ARKADA?LAR HER GÜN YNTERNETTE HABERLER OKUYORUZ.HABERLERDE YLGYNYYZY ÇEKEN GÜNDELYK OLAYLARI BU BA?LIK ALTINDA YAZALIM.YLGYNÇ,KOMYK VE YLGY ÇEKYCY OLURSA ÇOK GÜZEL OLUR.

Düzenleyen emelgenc61 - 17-Temmuz-2008 Saat 23:55
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: gökhanaydemir, ts61,
mehmetaydemirim
Moderatör
Moderatör
Simge
MEHMET AYDEMYR

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%74
Alıntı mehmetaydemirim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2008 Saat 21:46

Adana'da özel bir kurulu? tarafyndan 14 bin metrekare alan üzerinde kurulacak hastaneye isim verilmesi için yary?ma düzenlendi.

Merkez Seyhan ilçesi Turgut Özal Bulvary'nda Metropark Sa?lyk Hizmetleri tarafyndan 14 bin metrekare alanda yapymy devam eden hastanenin ismini belirlemek amacyyla 5 bin YTL ödüllü yary?ma ba?latyldy.

“www.hastaneninisminisenbul.com” adly internet sitesi üzerinden düzenlenen yary?mada, katylymcylara 4 farkly isim için fyrsat verilirken, de?erlendirmenin özel jüri tarafyndan noter huzurunda gerçekle?tirilece?i belirtiliyor.

Toplam 120 yatakly, 400 personelin ve 100 doktorun istihdam edilece?i hastanenin isminin belirlemesi için açylan yary?maya son katylym tarihi

15 ?ubat olarak duyurulurken, seçilen en iyi ismin 25 ?ubatta kamuoyuna

duyurulaca?y kaydedildi.

Noter huzurunda de?erlendirilecek isimler arasyndan en be?enilen ady önerenin 5 bin YTL ile ödüllendirilece?i bildirildi.

IP  Tesekkur Et
mehmetaydemirim
Moderatör
Moderatör
Simge
MEHMET AYDEMYR

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%74
Alıntı mehmetaydemirim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2008 Saat 21:48
?UBAT ATAMASINDA Ö?RETMEN ALINACAK MI?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem Ynce, ?ubat ayynda yapylacak ö?retmen atamalarynyn 2007 yylynda sözle?meli olarak atanan 20 bin ö?retmen arasyndan yapylaca?y ve 2008 yyly ?ubat döneminde yeni ö?retmen alymy yapylmayaca?y iddialaryny Milli E?itim Bakany Hüseyin Çelik'e sordu.

CHP Yalova Milletvekili ve Meclis Milli E?itim Komisyonu üyesi Muharrem Ynce, Milli E?itim Bakany Hüseyin Çelik’in yanytlamasy istemiyle TBMM Ba?kanly?y'na verdi?i soru önergesinde, Çelik’in ?ubat dönemi ö?retmen atamalarynyn, ö?retmenlerin motivasyonu açysyndan daha uygun oldu?u ile ilgili ifadelerini hatyrlatty. Ynce Bakan Çelik'e, “2008 yyly ?ubat ayy içinde ö?retmen atamasy yapylacak mydyr? Atama yapylacaksa hangi bran?tan toplam kaç ö?retmen atanacaktyr?” diye sordu.

-“MEB, SÖZLE?MELY Ö?RETMEN YSTYHDAMINDAN VAZ MI GEÇYYOR?”-

2008 ?ubat döneminde yeni ö?retmen atamasy yapylmayaca?y ve bu dönemde daha önce atamalary sözle?meli olarak gerçekle?tirilen ö?retmenlerin, ‘kadrolu’ ö?retmen yapylaca?y yönündeki iddialary da hatyrlatan Ynce, “Bu iddialar do?ru ise, bu durum sözle?meli ö?retmen istihdamynyn mimary olarak bu uygulamadan vazgeçti?inizin bir göstergesi midir?” diye sordu.

-“MEB’YN YSTYHDAM POLYTYKASI DO?RU MU”?-

Ynce, Bakan Çelik'e MEB tarafyndan yürütülen ö?retmen istihdamy politikasynyn, pedagojik olarak do?ru olup olmady?yny sorarken, “Ö?retmenler arasynda bulunan sözle?meli, kadrolu, ücretli, vekil ö?retmen ayrymlaryny kaldyrma yönünde bir çaly?manyz bulunmakta mydyr?” dedi.

?ubat ayynda yapylacak ö?retmen atamalarynyn 2007 yylynda sözle?meli olarak atanan 20 bin ö?retmen arasyndan yapylaca?y ve 2008 yyly ?ubat döneminde yeni ö?retmen alymy yapylmayaca?y iddialary atylmy?ty. Söz konusu söylentinin MEB’a ba?ly bir genel müdür tarafyndan yapyldy?y iddia edilmi?ti

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: gökhanaydemir,
gökhanaydemir
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 141

Aldigi Alkis: 5
%3
Alıntı gökhanaydemir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2008 Saat 22:48
hocam çok te?ekkür ederim size. in?allah bende bilgiler vererek sizlerde yararlanacakysynyz.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: mehmetaydemirim,
mehmetaydemirim
Moderatör
Moderatör
Simge
MEHMET AYDEMYR

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%74
Alıntı mehmetaydemirim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ocak-2008 Saat 20:06
Ö?RETMENLERYN MAA?I YÜKSEKMY?????????

Dünya Bankasy Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Türkiye’de ö?retmen maa?larynyn yüksek oldu?unu belirterek ‘düzeltilmesini’ istedi. NTV’ye konu?an Zachau, Türkiye’nin önündeki en önemli iki konunun i? piyasasy ve e?itim oldu?unu belirtti. Zachau, Türkiye için uyarylaryny ?öyle syralady:

- Kapsamly i?gücü reformu yapylmaly. Çok fazla olan kydem tazminatlary azaltylmaly.

- Çaly?ma ?artlary esnetilmeli. Yary zamanly i?ler getirilmeli. Sosyal güvence prim katky paylary ivedi olarak azaltylmaly.

- Ö?retmenlerin maa?lary Türkiye’nin Gayri Safi Hasylasy göz önünde bulundurulursa OECD standartlaryna göre yüksek kalyyor.

Peki bu do?ru mu maa?lar yüksek mi?

Ylk baky?ta tabii ki Türkiye’de ö?retmenlerin maa?ynyn OECD ülkelerine göre yüksek oldu?unu söylemek komik. ?öyle ki, devlette, 9/1 derecedeki bir ö?retmenin aylyk net maa?y 973 YTL. Bu da bugünkü kurla aylyk 600 euro bile de?il. Oysa Almanya, Ytalya, Fransa gibi ülkelerde asgari ö?retmen maa?y 3,500 euro civary. Yskandinav ülkeleri, Yngiltere’de ise bu rakam 5,000 euro’nun bile üzerine çykyyor.

Peki Zachau ne demek istedi?

Zachau’nun demek istedi?i ?u: Ülkelerdeki satyn alma gücü paritesi kar?yla?tyryldy?ynda Türkiye’deki ö?retmenlerin maa?y OECD’nin en yükse?i... Yani Türk ö?retmenlerinin kazancy, ki?i ba?y gelire oranlandy?ynda 2,5 gibi bir oran çykyyor.

Hiç bir OECD ülkesinde ö?retmenler, ortalama gelirin 2,5 katy kazanca sahip de?il. Bunu daha kysa özetlemek gerekirse sonuç ?u: Evet Türkiye’de ö?retmen maa?y dü?ük ama hayat da o oranda ucuz oldu?u için, o maa?la alym gücü OECD ülkelerinden yüksek. Yani Türkiye’de 10 euro’ya 30-40 ekmek alyyorsanyz Almanya’da ancak 5-6 ekmek alyrsynyz..

!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen

IP  Tesekkur Et
menevşe
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 144

Aldigi Alkis: 50
%34
Alıntı menevşe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ocak-2008 Saat 14:09

Dersler müzelik oldu

MEB Talim ve Terbiye Kurulu, çocuklara okulu zevkli hale getiren yeni bir karar aldy. Yeni ö?retim dönemi bol gezili ve görerek ö?renme üzerine olacak.

Ylkö?retimde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, hayat bilgisi ile fen ve teknoloji derslerinin ço?u müzelerde, kültür ve tabiat varlyklarynyn bulundu?u yerlerde geçecek.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu, Ylkö?retim Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, hayat bilgisi ile fen ve teknoloji derslerinde bazy üniteler i?lenirken müzeler ile tabiat ve kültür varlyklaryndan yararlanylmasyna yönelik karar alarak ders programlaryny buna göre düzenledi.

Buna göre, müzelere, hem gerçek hem de sanal ziyaretler yapylabilecek. Üniteler i?lenirken, birden fazla dersin içeri?i dikkate alynarak ''Gezi Günü'' ?eklinde çe?itli etkinlikler tasarlanabilecek. Müzeler ile tabiat ve kültür varlyklarynyn bulundu?u mekanlar için tasarlanacak etkinlikler, imkanlar do?rultusunda gerçek etkinlikler olarak düzenlenecek. Buna imkan olmayan durumlarda ise sanal ortamda gerçekle?tirilecek etkinlikler planlanabilecek.

Geziler syrasynda ö?rencilere çaly?ma ka?ytlary da?ytylacak. Müze ziyaretinin ardyndan ö?retmenler synyf içi metin yazma, resimleme, sunu hazyrlama, drama gibi etkinlikler düzenleyebilecek. Ayryca ö?renciler, okul müzesi olu?turulmasy için te?vik edilecek.

^^E?itim Tüm Yollaryn Kesi?ti?i Noktadyr^^
IP  Tesekkur Et
ardic61
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 40
%27
Alıntı ardic61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ocak-2008 Saat 14:29
Smile almanya fransada 3500 euro de?il..1800 eurodan ba?lyyor arkada?lar..ö?retmenin hizmet yylyna göre artyyor..3500 e kadar çykmaz..2600 euro falan alanlar gün boyu tam çaly?an ö?retmenler..isviçrede 5000 dolar civary..di?erlerinde o kadar afaki de?il..ortalama 2000 euro..
Ni?anta?y Ylkö?retim Okulu
IP  Tesekkur Et
menevşe
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%34
Alıntı menevşe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ocak-2008 Saat 14:50
ÜSTÜN ZEKALILAR ARANIYOR!

TÜBYTAK'yn deste?iyle Anadolu Üniversitesi Üstün Zekalylaryn E?itimi Ana Bilim Daly tarafyndan kurulan ÜYEP'e 96 ö?renci alynacak.

AÜ E?itim Fakültesi Dekan Yardymcysy ve Üstün Zekalylaryn E?itimi Ana Bilim Daly Ba?kany Doç. Dr. U?ur Sak, Türkiye'de “üstün zekaly, üstün yetenekli ve dahi” olarak adlandyrylan çocuklaryn ço?unun daha ilkö?retim döneminde adeta kaybolup gitti?ini belirtti.

Bu durumdan ailelerin, e?itimcelerin ve yöneticilerin sürekli “çocu?un yetene?i vardy ama geli?tiremedik” diye ?ikayetçi olduklaryny anlatan Sak, ÜYEP'in çyky? noktasynda bu sorunu temel aldyklaryny ifade etti.
“BA?VURULAR 25 OCAKTA BA?LAYACAK”
IP  Tesekkur Et
menevşe
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%34
Alıntı menevşe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ocak-2008 Saat 11:57

Sahte telefona kullanym klavuzu

Yüzlerce YTL ödeyerek aldy?ynyz zengin özellikli, markaly cep telefonunuz sahte olabilir. Uzako?udan gelen sahte telefonlarda garanti belgesi ve kullanym kulavuzu dahi var.

Mobil Yleti?im Sistemleri ve Araçlary Y?adamlary Derne?i (MOBYSAD), Uzakdo?u’da ürettirilen

cep telefonlaryna orijinal markalaryn logolary basylarak sahtecilik yapyldy?yny ileri sürdü.

Dikkatli olalym arkada?lar her?eyin sahtesi mevcut ne yazykkiWink

Düzenleyen menev?e - 24-Ocak-2008 Saat 11:58
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme