Dünyanyn bütün renkleri bir gün bir araya toplanmy?lar ve hangi rengin en önemli en özel oldu?unu tarty?maya ba?lamy?lar:
YE?YL demi? ki:
"Elbette en önemli renk benim..ben hayatyn ve umudun rengiyim..Çimenler,a?açlar,yapraklar için seçilmi?im..?öyle bir yeryüzüne bakyn, her taraf benim rengimle kaply..."
MAVY hemen atylmy?:
"Sen sadece yeryüzünün rengisin..ya ben? Ben hem gökyüzünün hem denizin rengiyim. Gökyüzünün mavisi insanlara huzur verir, ve huzur olmadan siz hiçbir i?e yaramazsynyz"
SARI söz almy?:
"Siz dalga my geçiyorsunuz? Ben bu dünyaya sycaklyk veren rengim..Güne?’in rengiyim.. Ben olmazsam so?uktan donarsynyz hepiniz"
TURUNCU onun sözünü kesmi?:
"Ya ben?? Ben sa?lyk ve direncin rengiyim...insan ya?amy için gerekli vitaminler hep benim rengimde
bulunur..Portakaly, havucu dü?ünün.. Ben pek ortalarda görünen bir renk olmayabilirim ama güne? do?arken ve batarken gökyüzüne o güzel rengi veren de benim unutmayyn"
KIRMIZI daha fazla dayanamamy?:
"Ben hepinizden üstünüm!!! Ben kan rengiyim!! Kan olmadan hayat olur mu!! Ben tehlike ve cesaretin
rengiyim!!! Sava?yn ve ate?in rengiyim!! A?kyn ve tutkunun rengiyim!!!Bensiz bu dünya bombo? olurdu!!!"
MOR aya?a kalkmy?:
"Hepinizden üstün benim.. Ben asalet ve gücün rengiyim. Bütün krallar, liderler beni seçmi?lerdir.. Ben otorite ve bilgeli?in rengiyim, insanlar beni sorgulamaz.. Dinler ve itaat ederler"
Ve bütün renkler hep bir a?yzdan kavgaya tutu?mu?lar... Her biri di?erini itip kakyyor "en büyük benim" diyormu?... derken.. bir anda ?im?ekler çakmy? ve ya?mur damlacyklary gökten dü?meye ba?lamy?... bütün renkler neye u?radyklaryny ?a?yrmy?, korkuyla birbirlerine sarylmy?lar..
Ve YA?MUR'un sesi duyulmu?...
"Sizi aptal renkler..bu kavganyzyn anlamy ne, bu üstünlük çabanyz neden? Siz bilmiyor musunuz ki her biriniz farkly bir görev için yaratyldynyz, birbirinizden farklysynyz ve her biriniz kendinize özelsiniz... ?imdi el ele tutu?un ve bana gelin"
Renkler bunun üzerine kendilerinden çok utanmy?lar.. el ele tutu?up birlikte gökyüzüne havalanmy?lar ve bir yay seklini almy?lar..
Ya?mur onlara "bundan böyle..." demi?.."her ya?mur ya?dy?ynda siz birle?ip bir renk cümbü?ü halinde gökyüzünden yeryüzüne uzanacaksynyz ve insanlar sizi gördükçe huzur duyacaklar, güç bulacaklar..insanlara yarynlar için umut olacaksynyz.....gökyüzünü bir ku?ak gibi saracaksynyz ve size G Ö K K U ? A ? I diyecekler.. anla?tyk my?"
Bu yüzden ne zaman dünyamyz ya?murla yykansa, ardyndan gökyüzünde
G Ö K K U ? A ? I belirir..
Biz de gökku?a?yndaki o renkler gibi birbirimizden farklyyyz ve hepimiz özeliz..Bunu bilerek etrafymyzla uyum içinde ya?amalyyyz.
Düzenleyen emelgenc61 - 19-Temmuz-2008 Saat 14:06