Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Sevgi Sözcükleri
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Diğer Alanlar | Sevgi Sözcükleri
Mesaj icon Konu: Karşılıksız Sevgi mi? Haydi Öyleyse Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
hg orhan
Moderatör
Moderatör

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 391

Aldigi Alkis: 305
%78
Alıntı hg orhan Cevaplabullet Konu: Karşılıksız Sevgi mi? Haydi Öyleyse
    Gönderim Zamanı: 28-Aralik-2007 Saat 15:28
O sene de yaz mevsimi bitmek üzereydi . Çaly?an insanlar olarak e?imle birlikte tatile epey ihtiyaç duyar duruma gelmi?tik.
Tam bu a?amada bir ak?am dostlarymyz Ysmail bey ve e?i telefonla aradylar . Birkaç günlü?üne de olsa yazlyklaryna gitmi?ler . Farkly ?ehirlerde oturdu?umuz için haberimiz olmamy?ty . “Hadi siz de gelin , kysa süreli olsa bile bir araya gelelim” dediler . Özlem duygularynyn da katkysyyla öneriyi kabûl ettik . Hafta sonu ile birle?tirece?imiz iki günle ilgili i? ?artlarymyzy organize edip hazyrly?a ba?ladyk . Bu arada , yapaca?ymyz ?ehirlerarasy yolculuk için otobüs firmalaryny arayyp bilet temin etmeye de çaly?yyorduk . Fakat yer yoktu . Bir taraftan çaresizlik içinde kyvranyyor , di?er taraftan durumumuzu gene telefonla dostlarymyza bildiriyorduk . Tabii onlar da üzülüyordu ama elden bir ?ey gelmiyordu. Ak?am saatlerindeki son görü?memizde de, ba?ka bir zaman bir araya gelme umuduyla programymyzy iptal ettik.

Evde, benim ve e?imin ya?ady?y buruklu?un yaratty?y bir tür sessizlik hakim olmu?tu ki, yakla?yk dört saat kadar sonra kapynyn zili çaldy. Vakit gece yarysyna yakla?yyor oldu?undan merakla açtyk . Kar?ymyzda, ?ortu ve sandaletiyle Ysmail bey durmaktaydy . Demek ki son telefon görü?memizin hemen ardyndan arabasyna bindi?i gibi solu?u bizim evde almy?ty . Ve a?zyndan çykan ilk cümle ?u oldu : “Hadi , daha hazyr de?il misiniz?”
Y?te “dostluk” . Ya?ady?ym ve hatyrladykça kalbimde bazy noktalaryn etkilendi?ini hissetti?im bir olay . Dostluk için verebilece?im güzel örneklerden biri .
“Felâketin iyi bir tarafy varsa o da bize gerçek dostlarymyzyn kimler oldu?unu göstermesidir .”
Balzac

Dostlu?u bu denli önemseyi?imin sebebi , çok çok özel bir kavram olu?unu hissetmem ve ya?amam . Kitaplar dahil , de?i?ik türde olu?turulanlardan çok daha farkly , insanlarla olu?turulan dostluklar . Yçinde , bireye özgü onca özellik baryndyran bir olgu ya?amymyzda pek az . Bazylarynyn rahatlykla sarfedebildi?i gibi bir ifade biçimi de?il dostluk . Ynsanlary kategorik olarak de?erlendirmekten ho?lanmam ama , dostlaryn yeri bir ba?ka oluyor . Sizce de öyle de?il mi ? Hattâ ?u an bazylaryny hatyrlamy? bile olabilirsiniz .

Dostlu?un ; tany?yklyktan , ahbaplyktan ve arkada?lyktan farkly bir yeri var . Aslynda çok eski yyllarda , arkada?lykla dostluk ayni anlamy ta?yyormu? . Anlatyldy?yna göre , insanlaryn bedenleriyle veya yay ve okla sava?ty?y Orta Asya’ da Türkler , arkalaryndan gelebilecek herhangi bir saldyryya imkân vermemek için syrtlaryny , stratejik olarak belirledikleri kayalara veya ta?lara dayarlarmy? . Buna da “arka-ta?” derlermi? . Azerbaycan yöresi halkynyn telâffuzuyla bu ifade “arka-da?” olarak kullanylmy? . Türkçe’mizde de , ki?iyi kötülüklerden koruyan , güç veren anlamyndaki “dost” kelimesi yanynda “arkada?” kelimesi de kullanylmaya ba?lanmy? . Ama farkly özellikler içeren arkada?lyklar ya?anyyor olunca , “dost” kelimesi ayry bir kavram olarak de?erlendirilmeye devam edilmekte . Ke?ke arkada?lyklaryn hepsi dost niteli?inde olsa !
Hiç beklenmedik bir anda geli?meye ba?lyyor bu kavram . Kar?ynyzdakinin yakynla?ma biçiminden ve kendi hissettiklerinizden anlyyorsunuz bir ?eylerin geli?mekte oldu?unu . Onun dinlemesi , konu?masy , gülü?ü , heyecany , daha bir farkly oluyor . Ve ye?ermeye ba?lyyor bu güzel duygu . Aldyklarynyzyn en az verdi?iniz kadar oldu?unu , bazen de veremeseniz bile alabiliyor oldu?unuzu görüyorsunuz , ya?yyorsunuz . Artyk farkyna bile varmyyorsunuz daha fazla vermeye çaly?ty?ynyzyn . Ve böylelikle temelleri yava? yava? atylan dostlukta artyk size iyi yolculuklar . Ama vermeden önce almayy ister , sevmeden önce sevilmeyi beklerseniz , dost bulmayy da unutun .

Dostlarla , duygularyn daha yo?un ya?andy?yny hissediyoruz . Çykar hesaplarynyn uçu?mady?y bir ortamyn huzurunu teneffüs edebiliyoruz . Ayryca , mutluluk kaynaklarymyzdan biri olan sevgi da?ytymymyzyn doruklaryna ula?yyoruz. Çünkü sevgi ,dostlu?un temelini olu?turuyor . Di?er bazy soyut ve somut unsurlaryn katkysyyla da dostlu?u in?a etmeye devam ediyoruz .

Birlikteli?inizde kendisini incitmemeye özen gösteriyorsanyz , hep mutlu olmasyny istiyorsanyz , kar?ylyksyz bir sevgi besliyorsanyz ve bunlaryn onun tarafyndan de?erlendirildi?ine ?ahit oluyorsanyz , i?te o ki?i dostunuzdur sizin .

“Bir dost için ölmek zor bir ?ey de?il , u?runa ölünecek dostu bulmak zordur.”
Anonim

Ya?amymyzda güven duyduklarymyz Allah ve ailemizden sonra dostlarymyz de?il mi ? Ayryca , duygularymyzy ysytmamyzy sa?layanlaryn , korkularymyzy yenmemizde yardymcy olanlaryn bazen de dostlarymyz oldu?unu nasyl inkâr edebiliriz ?

Onlar bizim dert orta?ymyz . Yeri geldi?inde en özel syrlarymyzy payla?ty?ymyz insanlar . Bazen , sahip oldu?umuz gücün büyük bir parçasy olarak hissederiz onlary . Kimi zaman da e?itmenlerimizdirler . Ba?ary merdivenlerimizin mimarlary olurlar .
En az bir dostunuz mutlaka olmaly . Ama , hele günümüz ?artlarynda pek çok dostunuz olamayaca?yny da göz ardy etmeyin . Var oldu?unu dü?ünüyorsanyz e?er ?öyle bir irdeleyin , içlerinden bazylarynyn sizde daha farkly yerlere sahip olduklaryny hissedeceksiniz zaten .

Gerçek dostlaryn beni duygulandyran en büyük özelliklerinden biri de , mal varlyklary az bile olsa kalplerinin çok zengin olu?u . Size o hazinelerini açyk tutuyorlar hep . Payla?ylmasyna izin veriyorlar . Hattâ bundan mutluluk duyuyorlar . Ne özel bir tutum !

“Dostluk , bir ruhun iki bedende ya?ayabilmesidir .”
Aristoteles

Gülderen UZUNEFE   

Düzenleyen emelgenc61 - 19-Temmuz-2008 Saat 14:08
IP  Tesekkur Et
asahin
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 503

Aldigi Alkis: 63
%12
Alıntı asahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Aralik-2007 Saat 22:42
çok güzel  ....harika  ve  gerçek  dostluklary  ya?ayabilmek  dileklerimle...
IP  Tesekkur Et
asahin
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 503

Aldigi Alkis: 63
%12
Alıntı asahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ocak-2008 Saat 15:49

BU HIKAYE AYNI ZAMANDA GüZEL OLDUGU ICIN GONDERiYORUM CIKIYORMUS.........

Deneyip görmek lazim.

Bir genç kiz delikanliya sorar: "Benden hoslaniyor musun?"
                                                                                   Çocuk hayir diye cevap verir.
Kiz sorar: "Beni sevimli buluyor musun?"
Kiz sorar: "Kalbinde yerim var mi?"                                        Çocuk hayir diye cevap verir.
Kiz sorar: "Peki gidersem benim için aglar misin?"
Kiz üzgün gitmek üzere arkasini döner.
                   Çocuk onu kollarina, alir ve:
Ben senden hoslanmiorum, seni seviyorum…...

Seni sevimli degil bas döndürücü buluyorum…

Kalbimde sana yer yok, benim kalbim sensin ……

Ve senin arkandan aglamam, senin için ölürüm!!! der.

Simdi bir dilek tutun bu gece yarisina kadar gerçeklesecek. Ve yarin nerede
olursan ol saat 13-16 arasi harika bir seyler olacak. Zinciri
kirma ve 10 dakika içinde 10 kisiye gönder. Ayricaa gerçektende
13-16 arasi bisey oluyo:)

IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma