Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Sizden Gelenler
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Diğer Alanlar | Sizden Gelenler
Mesaj icon Konu: Bir Hiç Olabilmek Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
hg orhan
Moderatör
Moderatör

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 391

Aldigi Alkis: 305
%78
Alıntı hg orhan Cevaplabullet Konu: Bir Hiç Olabilmek
    Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2007 Saat 12:06
Her insan kendisini dünyanyn merkezi oldu?unu zanneder. Her ?eyin onun etrafynda döndü?ünü, bütün ya?ananlaryn onun için ya?anmy? oldu?unu dü?ünür. Fakat bir ba?kasynyn da ayny ?eyleri dü?ündü?ünü bilmez, bilemez.

Aslynda bu dü?ünce herkes de olan bir dü?üncedir ve kimsenin suçu de?ildir böyle bir dü?ünceye sahip olmak. Çünkü insanyn do?asynda vardyr ego.

Bu nokta da herkesin bir dünyasy vardyr ve herkes o dünyada ya?ar.
Annesi babasy arkada?lary tanydyklary onun dünyasynda sadece olmasy gereken objelerdir.  Ama anlamly objeler. Kendini dünyanyn merkezinde görmek için en uygun role sahip olanlardyr onlar ve bu yüzden vazgeçilmez olurlar. Onlaryn da sensiz yapamayacaklaryny dü?ünürsün istemeden.

Bu dü?ünce senin özgürlü?ünü ve bu dü?ünceyi besledi?in ki?ilerin özgürlü?ünü elinden alyr. Çünkü sen ailenin, çevrenin bir parçasy olmak yerine sahibi olmak istiyorsundur.

Neden insanlar tiyatro oyununda küçük bir rol yerine o tiyatronun sahibi olmayy veya senaryoyu yazan, yöneten, ba?rolü oynayan olmayy ister?
Küçücük bir rolü çok iyi oynamak ba?rolü kötü oynamaktan daha kutsal de?il midir?

Bu nokta da ailenizin bir parçasy olmak; onlara sahip olmaktan daha az önemli de?ildir. Önemli olan hayattaki rolünüzü iyi oynamaktyr. 

Bu ba?lamda kimsenin özgürlü?ünü elinden almayyn ama kimseye de özgürlü?ünüzü vermeyin.

Özgürlükten kastym herkes istedi?ini yapsyn kimse kimseye kary?masyn de?il. Kimse hiç kimseye ba?ymly kalmasyn. Onlarsyz hiç bir ?ey yapamaz hale gelmesin.

Bu yüzden özgür insanlarla ileti?im kurmak ve etrafynyzdaki insanlary özgürle?tiriyor olabilmektir güzel olan. E?inizi, çocu?unuzu, ailenizi  özgürle?tirebiliyor olmak tabi ki bunu yaparken sorumluluklarynyzy unutmadan yapmak.

Ancak bu ?ekilde dünyanyn merkezi olmady?yny dü?ünebilirsin. Ba?kalaryny özgürle?tirerek kendini özgür kylabilirsiniz.

Ve çevrendeki insanlar seni önemli gördüklerinde, en popüler oldu?un anda kendinin bir hiç oldu?unu dü?ünebiliyorsan, böbürlenmiyorsan havaya girmiyorsan sen kazanyyorsundur her zaman.

Erdem ÖZBAY
gorhan811
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hayat1986,
asahin
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 503

Aldigi Alkis: 63
%12
Alıntı asahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2007 Saat 20:10

Herkes Yçin Mutluluk Ysteyen Adamyn Öyküsü [Mutlaka Okuyun]

Jerri, çevresindekilerin çok sevdi?i insanlardan biriydi. Keyfi herzaman yerindeydi. Her zaman söyleyecek olumlu bir ?ey bulurdu. Hattabazen etrafyndakileri çyldyrtyrdy bile, “Bu adam bu halde bile nasyl iyimser olabiliyor?” diye. Birisi nasyl oldu?unu sorsa “Bomba gibiyim.” diye yanyt verirdi hep. “Bomba gibiyim…”

Jerri do?al bir motivasyoncuydu. Yanyndaki insanlardan biri o gün, kötübir gündeyse, Jerri yanyna ko?ar, duruma nasyl olumlu bakylaca?ynyanlatyrdy. Bu tarzy fena halde dü?ündürüyordu beni.

Bir gün Jerri’ye gittim “Anlayamyyorum.” dedim. “Nasyl oluyor da, her zaman, her ko?uldabu kadar olumlu bir insan olabiliyorsun? Nasyl ba?aryyorsun bunu?” Her sabah kalkty?ymda kendi kendime Jerri bugün iki seçimin var. Havan ya iyi olacak ya da kötü derim. Her zaman havamyn iyi olmasyny seçerim.

Kötü bir ?ey oldu?unda yine iki seçimim var. Kurban olmak ya da ders almak. Ben ba?yma gelen kötü ?eylerden ders almayy seçerim. Birisi bana bir ?eyden ?ikayete geldi?inde, yine iki seçimim var. ?ikayetini kabul etmek ya da ona hayatyn olumlu yanlaryny göstermek. Ben olumlu yanlaryny göstermeyi seçerim.

“Yok yahu” diye dalga geçtim. “Bu kadar kolay yani?” “Evet… Kolay…” dedi Jerri. “Hayat seçimlerden ibarettir. Her durumda bir seçim vardyr. Sen herdurumda nasyl davranaca?yny seçersin. Sen insanlaryn senin tavryndannasyl etkileneceklerini seçersin. Sen havanyn, tavrynyn iyi ya da kötü olmasyny seçersin. Yani sen hayatyny nasyl ya?ayaca?yny seçersin.

Jerri’nin sözleri beni oldukça etkiledi. Onu uzun yyllar görmedim. Ama hayatymdaki talihsiz olaylara dövünmek olumlu seçimler yapty?ymda heponu hatyrladym. Yyllar sonra Jerri’nin ba?yna çok talihsiz bir olay geldi. Soygun için gelen hyrsyzlar Jerri’yi delik de?ik etmi?ler. Ameliyaty 18 saat sürmü?, haftalarca yo?un bakymda kalmy?. Taburcu edildi?inde kur?unlaryn bazylary hala vücudundaymy?.

Ben onu olaydan alty ay sonra gördüm. “Nasylsyn?” diye sordu?umda “Bomba gibi” dedi. “Bomba gibi”"Olay syrasynda neler hissettin Jerri?” dedim.”Yerde yatarken iki seçimim var diye dü?ündüm. Ya ya?amayy seçecektim ya ölümü. Ben ya?amayy seçtim.”Korkmadyn my? ?uurunu kaybetmedin mi?” “Ambulansla gelen sa?lyk görevlileri harika insanlardy. Bana hep iyile?eceksin merak etme.” dediler. Ama acil servisin koridorlarynda sedyemi hyzla sürerken doktorlaryn ve hem?irelerin yüzündeki ifadeyi görünce ilk defa korktum. Bu gözler bana “Bu adam ölmü?” diyordu. “Bir?eyler yapmazsam, biraz sonra ölü bir adam olacaktym.

“Ne yaptyn?” diye merakla sordum.”Kocaman bir hem?ire yanyma yakla?ty ve ba?yrarak her hangi bir ?eye ihtiyacym olup olmady?yny sordu. ‘Evet’ diye yanyt verdim.” “Var” Doktorlar ve hem?ireler merakla sustular. Derin bir nefes alarak kendimi topladym ve ba?yrdym.”Benim kur?unlara alerjim var!..” Doktor ve hem?ireler gülmeye ba?ladylar. Tekrar ba?yrdym. “Ben ya?amayy seçtim. Beni bir canly gibi ameliyat edin. Otopsi yapar gibi de?il.

“Jerri, sadece doktorlaryn büyük ustalyklary sayesinde de?il, kendi olumlu tavrynyn da büyük katkysy ile ya?ady. Ya?amasy bana yeni bir ders oldu.Hergün hayatymyzy dolu dolu ya?amayy seçme ?ansymyz ve hakkymyz oldu?unu ondan ö?rendim ve her?eyin kendi seçimlerimize ba?ly oldu?unu.
Bu yazyyy okudunuz. ?imdi iki seçiminiz var:
1. Unutup gitmek,
2. Yazyyy dikkate alyp kesip saklamak, arkada?larynyza göndermek.

Ben seçimimi yaptym sizlerle payla?yyorum . Ya siz?…

Francie Baltazar Schartz

Son Söz BOMBA GYBYYYM

IP  Tesekkur Et
asahin
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 503

Aldigi Alkis: 63
%12
Alıntı asahin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2007 Saat 20:11
arkada?lar  tüm herkese iyi  yyllar  ve  mutluluklar  dilerim.... sevdiklerinizle  mutlu  olun  ve  bir  ömür  boyu  beraber  olun...
IP  Tesekkur Et
hg orhan
Moderatör
Moderatör

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 391

Aldigi Alkis: 305
%78
Alıntı hg orhan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralik-2007 Saat 20:58
aylin hocam payla?ty?ynyz için te?ekkürler...yazynyzy be?enen arkada?lar için sistem yayyncyylyktan synyrlar kitabyny tavsiye edebiliriz.  size ve sevdiklerinize de mutlu yyllar dilerim hocam. 

Düzenleyen hg orhan - 29-Aralik-2007 Saat 20:59
gorhan811
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma