Konu: Bilin Bakalım Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2007 Saat 12:55
Temel balık avından döndüğünde: "Tuttuğum balıklardan ikisi dışında hepsi lüfer, ikisi dışında hepsi kefal, ikisi dışında hepsi uskumru" diyor . Temel kaç tane balık tutmuştur?
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
Bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
Aşağıdaki linkteki arkadaşları köprüden karşıya geçirelim. Aman emenattirler aşağı düşmesinler.:) Açıklama ingilizce. Olmayan ingilizcemle tercüme edeyim sizlere: Geceye yarsı bir aile köprüden karşıya geçmeye karar vermişler bir lambaları var. Köprüden karşıya geçeçekler aynı anda iki kişi geçebiliryor.Karşıya geçen lambayı geri getirmek zorunda. Kişiler karşıya geçiş süreleri farklı (altlarında yazıyor).. 30 saniyeniz var kolay gelsin..
Renkli ki?ili?i ile ün yapmy? bir felsefe hocasy,yylyn son synavyny yapmak üzere synyfa girmi?...Bütün ö?renciler çok heyecanly ve merakla sorulary bekliyorlar.Felsefe hocasy synyfa ?öyle bir bakmy?,derken sandalyesini kapty?y gibi kürsüsünün üzerine koymu?..."Y?TE 100 PUANLIK TEK SORU" demi?..."BANA BU SANDALYENYN VAROLMADI?INI YSPAT EDYN"
Herkes bir giri?mi? yazmaya efendim hyzly hyzly yazanlar,haryl haryl dü?ünenler derken,aralaryndan biri ka?yda tek bir cümle yazmy? sonra kalkmy? hocasyna vermi? ve synavy bitirip çykmy?...
Sonuçlar açyklandy?y zaman bir bakmy?lar koca synyfta 100 üzerinden 100 alan tek ki?i var.O da synavy 2 dakikada bitirip çykan çocuk...!!!
Peki acaba çocu?a 100 puan getiren o tek cümle neymi??????????????????
Amazon ormanlaryna tatile çykyyorsunuz. Ormanda gezerken birden kendinizi yamyamlaryn arasynda buluyorsunuz. Yamyamlar sizi öldürüp, derinizi yüzüp yiyecekler. Kabile ba?kany sizi yanyna ça?yryyor ve diyorki; Bana bir?ey söyle,E?er söyledi?in ?ey DO?RU olursa, seni ASARAK öldürece?im.E?er söyledi?in ?ey YANLI? olursa, seni KESEREK öldürece?im. ( mesela bugün hava ya?murlu dediniz e?er ya?murluysa yani do?ruysa sizi asarak öldürecek e?er ya?murlu de?ilse yanly?sa sizi keserek öldürecek ) Ama siz öyle bi?ey söylemelisinizki ölmekten kurtulun.
7 çocu?un 7 tane syrt çantasy var. Her bir çantada 8 kedi olur 7 çantada 7 x 8=56 kedi olur.Bir çocukta 56x7=392 kedi var.392x4=1568 ayak .7 çocukta;1568x7=10976kedi aya?y olur.Çocuklaryn ayaklary ise;7x2=14 bide ?oför 14+2=16ayak.Hepsi 10976+16= 10992 eder. Y?lem hatam yoksa.....
Hikayenin kahramany bir genç kyz. Bu kyz kendi annesinin cenaze töreninde daha önce kim oldu?unu hiç bilmedi?i birgenç adamla kar?yla?yyor.Bu genç adam kyzyn rüyalarynyn adamy ve kyz görür görmez adama a?yk oluyor. Aradan birkaç gün geçiyor. Bu genç adama bir daha rastlamyyor.Genç kyz, kyz karde?ini öldürüyor.
Polis neden öldürdü?ünü sordu?unda genç kyz ne cevap veriyor? Kyzyn kyz karde?ini öldürme sebebi nedir?
Çünkü bu ünlü bir Amerikan psikoloji testiymi?.Öldürebilme zihniyetine sahip ki?iler buna do?ru cevap verirlermi?.Seri katillerin ço?u bu teste hiç dü?ünmeden do?ru cevaby vermi?ler...
Ben bunu bir dergide okumu?tum ve çok ilginç gelmi?ti bana...
Dört sava?çy gece karanly?ynda dar bir köprüyü geçmek zorunda.Ellerinde bir fener ve 17 dakika zamanlary var.Bazylary yaraly ve bundan ötürü;biri 10,biri 5,biri 2 ve biri 1 dakikada geçebilecek güçte.Köprüden en çok 2 ki?i geçebildi?ine göre ve fenersiz geçilemedi?ine göre hangi syrayla geçtikleri taktirde 17 dakikada kar?yya geçebilirler?
milletleri kurtaranlar ancak ve ancak ö?retmenlerdir...
Dört sava?çy gece karanly?ynda dar bir köprüyü geçmek zorunda.Ellerinde bir fener ve 17 dakika zamanlary var.Bazylary yaraly ve bundan ötürü;biri 10,biri 5,biri 2 ve biri 1 dakikada geçebilecek güçte.Köprüden en çok 2 ki?i geçebildi?ine göre ve fenersiz geçilemedi?ine göre hangi syrayla geçtikleri taktirde 17 dakikada kar?yya geçebilirler?
Bu sorunun benzeri yary?ma ?eklinde de var internette ama çok u?ra?mama ra?men çözemedim.
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
Bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma