benim 3 farkly okulda 3 tane ilkokul ö?retmenim oldu. ilkini ve synyfymy da sevmezdim, birinci synyf olmama ra?men ö?rencilerin çocuklar arasynda ayrym yapty?yny kendileri be?endi?i aklymda kalmy?, maddi durumu iyiydi ö?rencilerin herhalde ?ymaryklardy :) . bigün ö?retmen bize hikaye kitaplaryny verirken yanly?lykla aya?yna basmy?tym ö?retmen sanyrym ho? bi tepki vermemi? olsa ki aklymda. ikinci okulumdaki ö?retmenimi sevdim. birinci synyfyn ikinci dönemine yeni okulumda ba?lamy?tym. eski okulumda okumaya geçmemi?ken yenisinde daha ilerideydiler ve okumaya geçmi?lerdi, birkaç çocuk kurdeleyi kapmy?ty bile. annemin 15 tatilde beni her gün çaly?tyrmasyyla okumaya geçtim. asyl ö?retmenim annemdi ona borçluyum bugün okumamy :) synyfta önce ö?renenler arasyna girivermi?tim. hala çekyatta renkli hece kitabyny bana okutturu?u gözümün önünde. daha neler neler hatyrlyyorum. ilk haksyz yere dayak yiyi?imi :) bigün synyftakiler kapyyy içerden tutuverdiler ben dy?arda. ama normalde öyle teneffüste aylyklyk eden bi çocuk de?ilim. bizim sary saçly mavi gözlü sary byyykly müdür yardymcysy bana okkaly bir tokat indirmez mi. adamyn ba?yny aslana benzetirdim. çok gücüme gitmi?ti. 2.synyfta cumhuriyet bayramynda hasta olup ?iir okuyamayy?ym sonraki synyflardaki cumhuriyet bayramlarynda saatlerce so?ukta syrada beklemekten hep eve hasta dönü?üm. 2.synyfta hep ö?retmen tahtaya tek syra yapar, konulary anlattyryrdy. hep ayny ki?iler çykardy. biri de bendim. niye hep ezberler çaly?yrdyk ki... ?imdi ezberden hiç ho?lanmyyorum. pilleri o zaman tüketmi?iz demek. 3. synyfta 23 nisanda eflatun takym elbisemle ?iir okuyu?umu da hatyrlarym. bu ikinci ö?retmenimin geçen yyl onunla ayny okulda çaly?an bir ö?retmenden ö?rendi?ime göre kanserden vefat etti?ini duydum. Allah rahmet eylesin. bu kez arkada?yyla ben ayny okulda çaly?yyordum. onu da çok sevmi?tim. ilk okuma yazma kitaby hazyrlyyordu hatta. getirip çaly?malaryny bana göstermi?ti fikrime de?er vermi?ti saolsun. bir de çok komik yaa 4. synyfta bu kez erkek bir ö?retmenim vardy. küme çaly?masy yapyyorduk. ben de en angarya i?i yapyyordum yazycyydym. her?eyi güzelce yazmy?tyk i?te. ö?retmenin önüne verdik. dosyayy be?enmez. tam da o okula yeni gelmi?im. ben de seni bi?ey sanmy?tym dedi bana. nasyl yani.. çok kötü olmu?tum hata neydi hala bilmiyorum. sonra bigün de yazy çaly?masy yaptyryyor. dolmakalemle düz çizgisiz ka?yt üzerine yazcaz. mektup yazyyorduk sanyrym. ba?ladyk yazmaya. ö?retmen önüme geldi. sen bunu kime yazdyryp getirdin dedi. kimseye dedim. kendin mi yazdyn bunu demesin mi. evet ya zaten synyfta yazyyoruz. me?er pek güzel düz yazmy?yz. yamultmamy?yz. ?a?yrmy? . sonra arkada?laryma örnek göstermi?ti. arada bi de gelmezdi ö?retmenimiz . bakkal dükkany vardy malum :)) 5.synyftayken de matematik derslerinde problem çözerken çözebilenlerin yerinde oturdu?unu çözemeyenlerin tahta önüne syralandy?yny hatyrlarym. tek tek tokatlardy ö?retmenimiz. her problem on dakka sürse on dakka da tokata vakit gidiyordu sanyrym bu da bir de?erlendirme yöntemi. geçen matematik dersinde aklyma geldi problem çözerken. ?imdi dedim ben böyle yapsam ne olur :))) yine de tabi ki tüm ö?retmenlerime kazandyrdyklary için çok te?ekkür ederim. ben her ö?retmenin bir?eyler kazandyrdy?yna inanyyorum...
YLKOKUL Ö?RETMENYM DYYYNCE GERÇEKTEN TEK HATIRLADI?IM Ö?RETMEN DYYEBYLYRYM.KARI KOCAYDILAR.KARISI 1.SINIFTA BYZE GELMY?TY.DAHA SONRA KOCASI GELMY?TY.ÇOK GÜZEL ÜNLERYMYZ VARDI.HALA KONU?UYORUZ.ALY OSMAN BA? VE ?ENGÜL BA?.
ben ilkokul ö?retmenim deyince hep mutlu olurum ve içimde bir burukluk da olur... onu çok seviyordum...hala da seviyorum ama ne yazyk ki hayatta de?il... ke?ke olsaydy da ellerinden öpebilseydim... onun sayesinde bu mesle?i sevdim ve seçtim... nurlarda yatsyn... ne yazyk ki ben e?itimdeyken intihar etmi?ti... çünkü kötü bir hastaly?a y7akalanmy?ty... e?i de vefasyz çykmy?ty... dayanamady yüre?i ...belki e?i sahip çyksaydy yanynda olsaydy ...kimbilir sonu farkly olurdu... oysa çocuklaryny büyütebilmek için çok eziyetler çekti... çok sykyntyya gö?üs gerdi...ama insanlar nankör oluyor... o yüzden e?ine bile güvenemiyor insan... kendine iyi bakmaly insan ve birazda bencil ya?amaly...ben onun gibi sevgi dolu bir ö?retmen olmak için yyllardyr çabalyyorum... ömrüm boyunca da sevgimi devam ettirecek ve onu asla unutmayaca?ym... o benim için çok özeldi...
ö?retmenimi her zaman saygyyla anmy?ymdyr.aslynda iki tane ö?retmenim oldu di?eri 5.synyfta ö?retmenimizin emekli olmasyyla gelmi?ti ama hiç sevmemi?tik onu çocukluk i?te ö?retmenimizin yerine koymak istememi?tik derslerimize çaly?mamy?tyk, eski ö?retmenimize hediyeler alyp gidiyoduk ve yeni ö?retmenimizi ?ikayet ediyorduk Bu mesle?i seçtikten sonra ö?retmenimin de?erini daha çok anladym ke?ke ?imdi hayattta olsaydy da elini öpüp ona te?ekkür edebilseydim malesef kötü bir hastalyk yüzünden onu kaybettik sevgili ö?retmenim FATMA BYRYNCYO?LU nu rahmetle anyyorum
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma