Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: Ramazan'ı ne yapmalıyım? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
huzurdahuzur
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 12

Aldigi Alkis: 3
%25
Alıntı huzurdahuzur Cevaplabullet Konu: Ramazan'ı ne yapmalıyım?
    Gönderim Zamanı: 20-Ekim-2009 Saat 23:49
1.sınıf öğrtmeniyim.foruma daha önce de mesaj yazmıştım ve yardımcıda olmuştunuz.şimdi bir konudada yardım istiyorum.Ramazan adlı öğrencim okullar açıldığından beri,sadece okula gelip gitme eylemini gerçekleştiriyor.Ailesinden bir kişiyle dahi tanışmadım.Babası yokmuş.Annesi çalışıyormuş.Ramazan mahallede de sevilmeyen bir kişiymiş.Hergün onun hakkında şikayet alıyorum.Birçok olayına şahit oluyorum.Kavgacı,küfürbaz, birde söylemeye utanıyorum hırsızlık yapıyor.Çok konuşmaya çalıştım.sadece timsah göz yaşlarını sergiliyor.ben dilini kullandım.iyimser yaklaştım.bazen çok kızdım.bana doğruyu söyle,başkasının şeyini alma sana istediğini alırım diyorum.Hiçbrşey fayda etmiyor.sınıfta kimin birşeyi kaybolsa onun çantasından çıkıyor.sınıftaki herkez biliyor.yapıcı davranmaya çalıştım.çocuklar arkadaşınız bunun yanlış olduğunu bilmiyordu,artık iyi bir çocuk olaca dedim.çok defa söz aldım ondan.hiiiiiiiiiiç fydası y.bugünde yaptı aynı şeyi.artık sıkıldım.neyapacağımı bilmiyorum.konuşmak için sınıftan dışarı çıkardım.koridorda kendini yerden yere attı.yapmacık ağladı.konuştum biraz.yok fyda.diğer ders yine aynı.bilmiyorm.boşvermek istemiyrum.Sizlere danışıyorum.Teşekkürler.. 
Hayat geç kalanları hiç affetmez.
IP  Tesekkur Et
Özkanusta
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

%100
Alıntı Özkanusta Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2009 Saat 09:48
1. Ramazana yalan söyleyen birinin başına gelebilecek bir hikaye anlatılabilir.
2.Herzaman gözünün önünde tut.Ön sıralarda oturt.Getir götür götür işlerine ver.
3.İyi hareketlerinde taktir et.Yanlış davranışlarında küs.Hiç konuşma.
4.En önemlisi sevgi göster tahminim bu çocuk ailede sevgi görmemiş birde annesini babasını örnek almış.Artık bundan sonra model sen olmalısın.Zaten zaman ilerledikçe sana alışır ve seni model alır.
5. Küçüklüğünde yapmış olduğun örnek davranışlardan bahset onlara
6.Bunlardan hiç biri kar etmiyorsa çocuk psikoloğuna danış.
7.Çocuğun evine yapılan ziyaretlerde etkili olabilir.
8.Burda size tavsiyelerde bulunuyorum ama inannın benimde bu olaylara benzer davranışlarda bulunan öğrencilerim var .Telaşa kapılmayın azimli ve araştırmacı kişiliğinizle bunlarında üstesinden gelirsiniz başarılar dilerim.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: huzurdahuzur,
huzurdahuzur
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı huzurdahuzur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2009 Saat 19:48

Teşekkür ederim hocam.Önerilerinizi dikkate alacağım.Dediğiniz gibi en ön sıraya oturttum hatta sırasını masamın yanına getirdim.Buna rağmen en arka sıradaki arkadaşının eşyasını almayı başardı.Bakalım zaman ne gösterecek.Dün çok kızmış olmalıyım ki bugün okula gelmedi.Zaten canın isterse öyle davranıyor okula gelme konusunda.Onun iyi bir çocuk olmasını okadar çok istiyorum ki..Bu zamanda ben ona iyi bir eğitim vermeye vesile olamazsam,sanıyorum o ileride birçok konumda problemli tip olcak.Allah yardımcımız olsun.

IP  Tesekkur Et
ustaca81
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı ustaca81 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 21:18
selam
Benim sınıfımda da aynı özelliklere sahip bir Hasan'ım var.Ne yaptıysam kar etmedi...
yaşam Kaybetmeyi Öğrenme Sanatıdır...
IP  Tesekkur Et
huzurdahuzur
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı huzurdahuzur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 21:34
Demek öyle hocam.Zamanın akışına bıraktım artık Ramazan'ı.masasını masamın yanına çektm.Sadece oturuyor.Hiçbir şey yapmıyor.Ufak tefek işler yaptırıyorum.Masamdan ayrılınca kitaplarımı karıştırayı ihmal etmiyor.Şöyle birşey deyapıyorm,yanlış yapıyor olabilrim.Derste yazı yazmak istemeyen öğrenclerimi Ramazan'ın yaına oturmaya davet ediyorum.Birlikte oturun muhabbet edersiniz diyorum.hemen ders yapmaya başlıyorlar.sabıra Ramazan'ın düzelmesini bekliyeceğim.
IP  Tesekkur Et
Ülkü ögretmen
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 7

%42
Alıntı Ülkü ögretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 22:19
Huzurdahuzur merhaba,
Bu anlattıklarınız her ögretmenin ögretmenlik hayatında karşılaştıgı bir durum...bende yaşadım.Adı Ramazan olur,Ali olur,Hasan olur.
Yapacagınız ilk iş onu kendine inandırmak olsun.Sizde bu iyiniyeti gördüm,eminim başarırısınız.
Ona sakın ögüt vermeyin! Sanırım o zaten ögütten bıkmıştır.Ona her fırsatta ne yaparsa yapsın ona inandıgınızı,güvendiginiz hareketlerinizle belli edin!Arkadaşları ona kötü birşeyler söylediginde '' Hayır Ramazan yapmamıştır,yapmaz. Ben ona güveniyorum'' deyin.
Eminim her insan gibi Ramazanda ona güvenilmesi gururunu yaşamak isteyecektir .Deneyin Wink

IP  Tesekkur Et
huzurdahuzur
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı huzurdahuzur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 22:36
Haklısınız hocam öğütler kar etmiyor.Davranışlarla davranış kazandırmak gerekiyor.Bugün heceleri tekrar ederken le yi ilk önce ramazan okudu.Okadar mutlu oldum ki teşekkür ettim.belki bi gün yazmayada başlar.çok kavgacı bir yapısı var.onu ne yapıcam?
IP  Tesekkur Et
Ülkü ögretmen
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 7

%42
Alıntı Ülkü ögretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 23:01
Bakın oluyor bile....

Kavgacı yapısınıda dediginiz gibi aile yapısından kaynaklandıgından düşünüyorum.Sorunlu çocuk yoktur,sorunlu aileler vardır .O nedenle onun yaşadıkları belliki karekterinin biraz etkilemiş.
Ama o daha bizim yani sizin yardımıza ihtiyacı olan bir çocuk.Hele hele de sizin söylediklerinizin,yaptıklarınızın onun hayatında çok ayrı bir önemi olacak ve kalacaktır.Siz her zaman onu iyi birşeyleri örnek verirken kendisinin '' Tasdikleme'' mercisi olarak hissetmesini saglayın.Mesela '' Sorunlarımızı konuşarak halletmeliyiz degil mi Ramazan ?''
'' Ramazan size bu konuda yardımcı olabilir ona akıl danışın gibi'' sözlerle meselelerin başka yollarla çözülecegini görmesini ve inanmasını saglayın.

Arkadaşlarının onu sevmesini saglayın.
IP  Tesekkur Et
huzurdahuzur
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı huzurdahuzur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 23:08

Ailesi hiç ilgilenmiyor onunla.Onun bu hale gelmesinde çk büyük payları var.Haklısınız onu arkadşlarınında svmesni ve sahip çıkmasını sağlamalıyım.

IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma